loader
Zitec a preluat agentiile de digital Bright si Symbolic

Zitec a preluat agentiile de digital Bright si Symbolic

Preluarea se inscrie intr-un sir de actiuni de acest fel, dupa ce, in 2016, Zitec a asimilat echipele si portofoliile Inotec si Cloud Bit

Zitec, lider pe piata de IT & Digital Marketing din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala, a preluat recent echipele si portofoliile agentiilor Bright si Symbolic, doua companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software si marketing digital, care au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 450.000 de euro.

Pentru Zitec, preluarea celor doua afaceri a vizat atat extinderea portofoliului de clienti cat si cresterea echipei, intrucat membrii fondatori ai companiilor preluate si o parte din echipele Bright si Symbolic s-au alaturat echipei Zitec. Preluarea se inscrie intr-un sir de actiuni de acest fel, dupa ce, in 2016, Zitec a asimilat echipa si portofoliul Inotec, companie care a inregistrat afaceri de 300.000 de euro in anul precedent preluarii, dar si echipa si portofoliul Cloud Bit, firma specializata in embedded software.

Cred ca este un moment bun pentru actiuni de consolidare a pietei locale, iar, in acest moment, toate partile implicate au de castigat. Clientii au acces la o echipa mai mare, care ofera servicii complete in zona digitala iar echipele preluate se pot concentra pe activitatile unde exceleaza, renuntand la activitatile administrative si beneficiind de fluxuri mature de livrare si organizare. Suntem deschisi si pentru alte achizitii similare. Nu este usor sa faci performanta in zona serviciilor, dar este mai usor impreuna”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO & Founding Partner Zitec.

Bright Agency, fondata in 2009, a realizat cu succes peste 200 de proiecte care au presupus design-ul si dezvoltarea de aplicatii web, site-uri de prezentare si solutii de vizualizare digitala (3D web, VR, AR) pentru numerosi clienti, de la start-up-uri pana la lideri de nisa sau corporatii internationale.

Proiectele implementate de echipa Bright pana in prezent acopera in principal piata din Romania, Franta si SUA, pentru industrii precum cea a bunurilor de larg consum, curierat, imobiliare sau auto, iar in portofoliu se regasesc branduri de renume precum Arctic, Beko, Grundig, Ferroli, Vastint, Internet & Mobile World sau Mobotiq. Alaturi de Zitec suntem pregatiti sa oferim servicii extinse clientilor nostri si sa putem genera mai mult business”, a declarat Bogdan Nicoara, fondator Bright Agency.

Ne bucura faptul ca putem continua dezvoltarile incepute cu Bright alaturi de o echipa mare, cu expertiza pe servicii end-to-end. Vedem in noul parteneriat cu Zitec o oportunitate excelenta in a ne continua misiunea Beko, aceea de a oferi consumatorilor nostri tehnologii inteligente, design functional si calitate la cele mai inalte standarde”, a adaugat Gabriel Eremia, Marketing Manager Arctic, Beko si Grundig.

In cei 2 ani de la infiintare, Symbolic a livrat in principal servicii de e-commerce si solutii personalizate - inclusiv pe tehnologii emergente precum blockchain - pentru clienti din industrii intre care retail, lifestyle, productie publicitara, health & lifecare si ONG-uri.

In portofoliul Symbolic se regasesc branduri importante, precum 7Card, Nemira, Biciclop, WWF Romania sau Colorit. Alaturi de echipa Zitec vom putea oferi servicii mai diversificate acestor clienti si ne vom putea concentra pe solutii tehnice cat mai eficiente, beneficiind de procesele si structura existenta in Zitec“, a declarat Cristian Filimon, fondator Symbolic.

In 2014 am cautat o companie cu care sa colaboram pentru dezvoltarea si mentenanta platformei noastre de e-commerce. Asa am ajuns la cei de la Symbolic, alaturi de care am inceput o colaborare de succes timp de 5 ani. In toata aceasta perioada, au dezvoltat pentru noi o serie de module si plugin-uri care ne-au ajutat sa ne mentinem o pozitie de top in industria in care activam. Suntem incantati si nerabdatori sa continuam parteneriatul cu Zitec, astfel incat sa le oferim clientilor nostri si pe viitor cea mai buna experienta in mediul online”, a precizat Sergiu Dangulea, CEO & Fondator Spy Shop.

Le-am promis cititorilor Nemira o editura moderna, demna de renumele uneia dintre primele edituri independente din Romania si avem incredere ca procesul de transformare digitala initiat recent cu Symbolic va lua avant in perioada urmatoare alaturi de Zitec”, a adaugat Ana Nicolau, Director Nemira.

Despre Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre putinele companii romanesti certificata Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold, Amazon AWS Technology Partner si Google Cloud, precum si singura companie romaneasca Partener Magento Business si unic furnizor in Romania al platformei de solutii e-commerce in cloud VTEX.

In ultimul an, Zitec s-a clasat in Top 3 al celor mai apreciati angajatori din Romania, conform site-ului undelucram.ro si in “Topul companiilor din IT pentru care sa lucrezi” realizat de Revista BIZ. In 2018, serviciile livrate de Zitec clientului „PPT Preturi Pentru Tine” i-au adus acestuia premiul ”Client of the Year”, iar pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizata in topul agentiilor de digital din Romania conform Forbes, in timp ce campania de donare de sange la birou lansata de Zitec la nivel national - #cei1024 - a fost premiata cu “Cel mai bun proiect intern de CSR” la Gala Oameni pentru Oameni 2017, “CSR Initiative of the Year” la Romanian Outsourcing & Shared Services Awards si “CSR Program of the Year” la Galele ANIS din 2018 si 2019.

Autori

foto
ZITEC COM SRL