loader
Viitorul retelelor mobile prezentat de Ericsson in Romania

Viitorul retelelor mobile prezentat de Ericsson in Romania

In cadrul evenimentului "Barcelona Unboxed" care a avut loc in Bucuresti, au fost prezentate ultimele inovatii 5G si IoT, dezvaluite in premiera la Mobile World Congress 2019.

Ericsson a marcat aniversarea celor 25 de ani de operatiuni in Romania prin gazduirea evenimentului cu profil tehnologic "Barcelona Unboxed". In cadrul evenimentului care a durat trei zile, Ericsson a prezentat noile tehnologii inovatoare lansate la Congresul Mobile World 2019 - de la platforma 5G la conceptul de "produse de retea de acces radio" numite Radio Stripes si noi solutii bazate pe AI si Masini de invatare, gata sa fie introduse de astazi in retele.

"Ericsson a reprezentat o componenta cheie a ecosistemului telecomunicatiilor din Romania de 25 de ani, oferind servicii de voce si date pentru milioane de clienti din tara. Suntem primii care comercializeaza solutii care permit retelelor de astazi sa evolueze fara probleme la tehnologiile de ultima generatie. 4G este fundamentul 5G, iar Ericsson este pregatit sa ajute operatorii din Romania sa treaca fara probleme de la 4G la 5G", spune Dragos Mircea Rebegea, Country Manager si Head of Sales Ericsson Romania.

Noua platforma Ericsson 5G prezinta un portofoliu de tehnologie complet, menit sa indeplineasca promisiunile referitoare la 5G. Cu platforma Ericsson 5G, furnizorii de servicii isi pot dezvolta reteaua de la 4G la 5G intr-un mod inteligent si dinamic, pot construi performante cu precizie, pot maximiza automatizarea in cadrul operatiunilor si pot utiliza AI pentru a face fata complexitatii si pentru a monetiza atat ​​cazurile de utilizare in dezvoltare, cat si pe cele existente, precum si pentru a dezvolta unele noi in banda larga mobila, acces wireless fix si IoT.

Potrivit celui mai recent raport ConsumerLab, 5G Consumer Potential, utilizatorii de smartphone-uri afirma ca sunt dispusi sa plateasca cu 20% mai mult pentru serviciile de generatia a cincea si jumatate dintre cei care au adoptat aceasta tehnologie timpuriu sunt dispusi sa plateasca cu 32% mai mult. Cu toate acestea, patru din zece mari consumatori asteapta cazuri noi de utilizare si modele noi de plata, precum si o retea securizata de 5G, pe langa o viteza crescuta de internet in mod constant.

Ericsson a prezentat la eveniment si noul Ericsson Operations Engine, care utilizeaza AI si automatizarea pentru alocarea dinamica a resurselor, asigurand o calitate constanta in intreaga retea. In plus, acesta utilizeaza o abordare bazata pe date pentru a oferi acoperire, performanta si fiabilitate pentru clienti, bazandu-se mai mult pe KPI-urile de servicii decat pe KPI-urile de retea, astfel incat furnizorii de servicii sa poata analiza, intelege si optimiza mai bine reteaua pentru a le oferi clientilor o experienta superioara.

Ericsson exploreaza si viitorul cu o statie de baza concept pentru a crea conectivitate cu adevarat omniprezenta. Ericsson Radio stripe este un design vizionar al retelei mobile care este super-distribuit si are potentialul de a furniza performante radio robuste si de calitate superioara, permitand in acelasi timp implementarea usoara si flexibila a retelelor mobile.

Mai multe despre tehnologiile prezentate la Barcelona Unboxed

Ericsson Radio Stripes – hardware 5G

Ericsson Radio System ofera furnizorilor de servicii de telecomunicatii o platforma completa pentru a construi cea mai performanta retea de acces radio (RAN) cu modularitate optima pentru a asigura cel mai mic cost total de proprietate. Ericsson Radio System este pregatit pentru 5G din anul 2015 si permite migrarea rapida si eficienta a costurilor de la 4G la 5 G, oferind operatorilor posibilitatea de a lansa noua tehnologie si de a creste rapid acoperirea 5G. Poate fi folosit si pentru 5G NR cu instalare software la distanta. Asta inseamna ca Ericsson a livrat deja peste 3 milioane de radiouri gata pentru acoperirea 5G clientilor din intreaga lume.

Partajarea de spectru Ericsson

Partajarea de spectru Ericsson este o functie cheie a retelei care va permite o introducere 5G fluida pe frecventele 4G existente, intr-o retea a furnizorului de servicii, asigurand cea mai buna utilizare posibila a spectrului si bazei instalate. Printr-o simpla instalare de software, operatorii vor putea sa activeze 5G pe infrastructura lor Ericsson Radio System (radiourile si echipamentele RAN Compute) pe care am inceput sa o livram in 2015. Aceasta prezentare va arata cat de simpla este trecerea de la configuratii cu un singur mod la cele cu mai multe moduri, acoperind in acelasi timp partajarea spectrului Ericsson.

Viitorul realitatii mixte

Aceasta prezentare ofera o vizualizare „live” a realitatii augmentate a geamanului digital al unui oras real, incluzand vreme, transport etc. animate. Orasul miniatural scoate in evidenta mai multe cladiri ale viitorului din orasul actual, iar in anumite locatii se poate face zoom la nivelul strazii pentru o experienta de realitate mixta de 360° din orasul real.

Acest lucru va fi posibil prin intermediul unei realitati mixte ultra-realiste la scara larga, realizata de un ecosistem multi-industrial emergent de 5G, edge computing, vehicule autonome, tehnologie vizuala avansata (AI) si dispozitive mobile.

Autori

foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL