loader
Tax Alert Deloitte: Produse accizabile - Atestatele de comercializare angro fara depozitare de produse energetice, bauturi alcoolice/tutun prelucrat isi vor pierde valabilitatea

Tax Alert Deloitte: Produse accizabile - Atestatele de comercializare angro fara depozitare de produse energetice, bauturi alcoolice/tutun prelucrat isi vor pierde valabilitatea

Atestatele de comercializare in sistem angro fara depozitare de produse energetice, bauturi alcoolice/tutun prelucrat isi pierd valabilitatea in termen de 90 de zile, incepand cu data de 10 august 2018.

Condițiile de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza/distribuie angro produse energetice, bauturi alcoolice sau tutun prelucrat au fost modificate major prin Ordinul nr. 1960, publicat pe 10 august 2018 in Monitorul Oficial.

Astfel, noul ordin modifica:

- Ordinul nr. 1849/2016 pentru aprobarea procedurii de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice si

- Ordinul nr. 1850/2016 pentru aprobarea procedurii de inregistrare a activitații de distribuție si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat.

Potrivit noilor prevederi, in termen de 90 de zile incepand cu data de 10 august 2018, atestatele emise pentru operatori economici inregistrați sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro fara depozitare produse energetice sau bauturi alcoolice/tutun prelucrat isi vor pierde valabilitatea.

In termenul mai sus menționat, operatorii economici pot depune la autoritatea vamala competenta o noua cerere de inregistrare si documentele aferente ținand cont de noile condiții de autorizare. Astfel, printre altele, operatorii economici se pot reinregistra numai daca dețin un depozit angro autorizat.

 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL