loader
Sondaj eJobs: 7 din 10 companii vor oferi anul acesta beneficii de Craciun angajatilor

Sondaj eJobs: 7 din 10 companii vor oferi anul acesta beneficii de Craciun angajatilor

O treime dintre acestia au alocat un buget de peste 1.000 de lei/angajat

70% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj eJobs au declarat ca anul acesta vor oferi angajatilor beneficii extrasalariale de sarbatori. 7,5% au raspuns ferm ca nu au bugetat o astfel de actiune, in timp de 22,5% nu stiu inca daca vor face sau nu ceva in acest sens. 64,3% au ales primele in bani, care reprezinta, de altfel, si stimulentul cel mai dorit de angajati. 43% vor organiza o petrecere de final de an pentru toata echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achizitiona cosuri cu produse specifice de sezon pentru toti angajatii. Alte beneficii mentionate de participantii la sondaj au fost voucherele si tichetele cadou, zilele libere suplimentare, tichetele de vacanta si tombolele cu premii.

„A devenit o traditie ca finalul de an sa fie marcat de angajatori cu astfel de recompense pentru angajati si, chiar daca valoarea pachetelor oferite a fluctuat de la un an la altul, a ramas un obicei de la care companiile nu au abdicat nici macar in anii mai dificili din punct de vedere economic. Ce am observat, de asemenea, este ca ramane relativ constanta predilectia pentru anumite tipuri de stimulente. Spre exemplu, primele in bani sunt cele mai apreciate de angajati si, prin urmare, raman si cel mai des oferite”, spune Ana Calugaru, Head of Communications in cadrul eJobs Romania.

Aproape o treime dintre respondenti au declarat ca valoarea pachetului de sarbatori va fi de peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat. 25% au alocat, in acest scop, intre 400 si 600 de lei, 14,3% intre 200 si 400 de lei, 7,1% intre 600 si 800 de lei, iar 3,6% intre 800 si 1.000 de lei. 21,4%, in schimb, se vor limita la un buget cuprins intre 100 si 200 de lei pentru fiecare angajat din companie.

Un sfert dintre managerii de HR si managerii de departament care au participat la sondaj spun ca bugetul pe care l-au avut anul acesta la dispozitie a fost mai mare decat anul trecut, iar 64,3% declara ca au sumele alocate au ramas la fel.

„Companiile masoara constant nivelul de satisfactie a angajatilor, iar unul dintre elementele pe care le urmaresc este legat de cum ar putea sa creasca motivatia inclusiv folosind stimulente extrinseci, precum beneficiile. De aceea, i-am intrebat si ce ar oferi angajatilor, daca nu ar avea limita de buget, astfel incat sa se diferentieze in piata ca un angajator dezirabil in aceasta perioada. 65% au pus pe primul loc salariile suplimentare pentru toti angajatii, iar pe locul al doilea (mentionat de 52,5% dintre manageri) se afla saptamana de lucru de patru zile, cu scurtarea programului la 32 de ore pe saptamana”, mai spune Ana Calugaru.

35% adauga faptul ca angajatii ar dori extinderea pachetului de beneficii si catre membrii familiei, iar 30% cred ca acoperirea cheltuielilor casnice ar fi un beneficiu care le-ar aduce o bila alba in relatia cu angajatii si cu candidatii. Perioada sabatica, bona ori menajera platite de companie ar fi alte doua beneficii pe care le-ar oferi angajatorii romani daca ar avea un buget considerabil mai mare.

Sondajul a fost realizat in luna octombrie, pe un esantion de 120 de respondenti – manageri de HR, manageri de departament, team leaderi si antreprenori.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 4,8+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL