loader

Solutiile de interfatare contabila ale RBS Romania sporesc eficienta departamentelor financiare

RBS Romania ofera clientilor corporate asistenta in dezvoltarea solutiilor de interfatare a sistemelor de contabilitate proprii cu platforma de Internet Banking a bancii. Acestia beneficiaza de consultanta din partea departamentului de Servicii Tranzactii Bancare (Transaction Services Origination - TSO) al RBS Romania pentru implementarea acestui serviciu

„In cadrul instrumentelor de cash management, canalele de internet si electronic banking au o importanta majora. Acestea faciliteaza initierea ordinelor de plata, a tranzactiilor de debitare directa, precum si vizualizarea extraselor de cont. Deoarece am constatat ca peste 95% dintre ordinele de plata ale clientilor RBS, persoane juridice sunt initiate electronic, credem ca solutiile de interfatare contabila cu platforma noastra de Internet Banking vor creste eficienta departamentelor financiare ale clientilor nostri. Implementand solutiile de interfatare si reconciliere dezvoltate in parteneriat cu RBS Romania, platile realizate prin Internet si electronic banking sunt importate direct din sistemul de contabilitate al companiei, reducandu-se astfel timpul de lucru”, explica Mircea Spinei, Director Servicii Tranzactii Bancare, RBS Romania. „Aceasta facilitate este dedicata in special clientilor cu volum mare de plati, care pot crea o conexiune intre sistemul contabil si sistemul de plati al bancii, evitand o serie de operatiuni manuale si reducand astfel considerabil rata de eroare si timpul alocat acestor operatiuni”, a adaugat Mircea Spinei.
 

De asemenea, clientii RBS Romania beneficiaza si de posibilitatea de import in sistemul contabil a extraselor de cont primite prin intermediul sistemelor de Internet si electronic banking. Banca ofera asistenta clientilor atat pentru definirea modalitatii de import a extraselor, cat si a solutiilor de reconciliere automata a tranzactiilor, crescandu-se astfel, de exemplu, procentul de incasari alocate automat de sistem.
 

Departamentul de Servicii Tranzactii Bancare a organizat la sfarsitul anului trecut doua seminarii pentru clientii corporate dedicate facilitatilor oferite acestora prin folosirea unor astfel de servicii. La cele doua seminarii cu tema „Integrarea Sistemelor de Contabilitate cu Platforma de Internet Banking a RBS - Access Online Romania (AO – RO)” din lunile octombrie si noiembrie 2012, au participat reprezentantii companiilor ce au inregistrat un volum semnificativ de incasari si plati prin conturile deschise la RBS Romania.

Autori

foto
RBS BANK (ROMANIA) S.A.