loader
Sigfox, prima retea globala dedicata IoT (Internet of Things), se lanseaza in Romania prin operatorul Simple IoT

Sigfox, prima retea globala dedicata IoT (Internet of Things), se lanseaza in Romania prin operatorul Simple IoT

Sigfox, lider mondial in furnizarea de servicii pentru tehnologia IoT (Internet of Things), se lanseaza astazi in Romania prin partenerul local Simple IoT. Romania se alatura astfel celor peste 60 tari ale retelei care beneficiaza de folosirea in masa a tehnologiei IoT.

Sigfox, companie franceza infiintata in 2010, este reteaua IoT cu cea mai mare crestere la nivel global in ceea ce priveste pietele acoperite, gama variata de aplicabilitate si numarul de producatori de dispozitive dedicate. In prezent, prin extinderea in cele 60 de tari, Sigfox va deservi nevoile de conectivitate IoT pe teritorii cu populatie insumata de peste 1 miliard de oameni.

La ora actuala, in ecosistemul Sigfox exista peste 700 device-uri de la peste 650 firme, iar numarul acestora creste exponential. Reteaua opereaza in spectru liber spre utilizare prin reglementarile de la nivel european, iar toti operatorii din reteaua Sigfox sunt interconectati intr-o singura retea.

Printre investitorii globali ai companiei se numara companii de top precum: Samsung, Salesforce, Intel Capital, Total, Engie, Eutelsat, Telefonica sau Mitsubishi Heavy Industries, in timp ce printre clientii de la nivel mondial care utilizeaza solutiile de conectivitate propuse de Sigfox se numara: Groupe PSA, Michelin, Total, Free, Securitas, Bosch, Louis Vuitton, Nestle sau Danone.

„Pana in 2030, estimam ca toate obiectele care contin cel putin un circuit electronic vor fi conectate la internet intr-un fel sau altul. Acestea sunt obiecte care se vor regasi in fiecare aspect al vietii noastre de zi cu zi. Putem afirma ca, in prezent, 7 din 10 nevoi de conectivitate IoT pot fi solutionate folosind Sigfox. Potentialul Romaniei pentru aceasta piata este unul foarte mare si estimam ca in urmatorii 5-10 ani vor fi adoptate peste 20 milioane de device-uri conectate prin Sigfox”, a declarat Emma Park, VP Europe, Sigfox.

Potrivit reprezentantilor companiei, solutiile Simple IoT au o aplicabilitate mare in diferite domenii precum: transport si logistica, monitorizarea utilitatilor prin smart metering, smart buildings, retail si cold-chain, asigurari si e-health, agricultura si mediu, smart city etc. Printre beneficiile utilizarii retelei se numara informatiile si datele precise despre business, cresterea competitivitatii, extinderea afacerii, imbunatatirea experientei clientilor, dar si automatizarea proceselor de business.

Piata de Internet of Things este mai mare decat pare la prima vedere. Nevoile clientilor sunt foarte diverse si se regasesc intr-o gama foarte variata de domenii. Primele proiecte demarate de Simple IoT in Romania au avut ca premisa doua nevoi fundamentale ale clientilor: prima se refera la informatii pe care nu le puteau obtine sau care aveau un cost de obtinere foarte ridicat si cea de-a doua, cu un impact mai larg, se refera la utilizarea eficienta a resursei umane, mai ales in contextul dificultatilor gasirii fortei de munca, in activitatile relevante business-ului si degrevarea acestora de activitati repetitive si simple. Conectivitatea oferita de noi este cea mai buna solutie pentru situatiile in care clientul are nevoie de informatii specifice si precise de la echipamentele sale, dar in acelasi timp si de o durata de viata mare a bateriei, cu o autonomie de ordinul anilor, precum si un cost de detinere si utilizare redus”, declara Dan Vlad, CEO & Founder Simple IoT.

In prezent, reteaua Simple IoT are acoperire in orase mari din Romania precum: Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov, Ramnicu Valcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Arad, iar pana la finalul anului, operatorul IoT estimeaza ca va acoperi peste 50% din populatia Romaniei.

Dan Vlad este CEO-ul si fondatorul companiei Simple IoT, cu peste 10 ani experienta in dezvoltarea produselor si peste 8 ani experienta in dezvoltarea si optimizarea proceselor de livrare. Printre investitori se numara Alexandru Lapusan, CEO & Founder Zitec, Dragos Dinu, ex-CEO Tiriac Holding si A&D Pharma si Laurentiu Scheusan, ex-CEO Labormed Alvogen.