loader
Schneider Electric si AVEVA se asociaza cu Shell pentru a accelera tranzitia net-zero in sectoare de mare complexitate

Schneider Electric si AVEVA se asociaza cu Shell pentru a accelera tranzitia net-zero in sectoare de mare complexitate

Acordul de parteneriat dintre Schneider Electric, AVEVA si Shell ofera clientilor un set imbunatatit de solutii integrate, cu o gama, o scara si un domeniu de aplicare mai complexe decat ar putea oferi fiecare individual

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, AVEVA, lider global in software industrial, si Shell, compania globala de energie si petrochimie, au format o alianta strategica pentru a sprijini tranzitia sectoarelor lor de activitate si a sectoarelor mai largi la strategiile net zero. Organizatiile vor explora oportunitatile de a dezvolta in comun solutii energetice integrate end-to-end, concepute pentru a sustine decarbonizarea in randul clientilor lor din industriile cu complexitate mare, cum ar fi industria cimentului.

Companiile mari consumatoare de energie si din industria grea au nevoie de parteneri si solutii de incredere, care sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera (GES), sa creasca eficienta proceselor lor operationale si sa asigure eficienta energetica, securitate, rezistenta, disponibilitate si fiabilitate mai mari. Acordul de parteneriat dintre Schneider Electric, AVEVA si Shell ofera clientilor un set imbunatatit de solutii integrate, cu o gama, o scara si un domeniu de aplicare mai complexe decat ar putea oferi fiecare individual.

Combinatia dintre capacitatile lor complementare consultative, tehnice, digitale si specifice energiei - de la modelarea proceselor la nivel inalt, simulare si consiliere, pana la solutii de decarbonizare specifice locatiei - va avea un impact imediat asupra industriilor.

Concentrandu-se initial pe sectorul cimentului, parteneriatul nou format isi propune sa reduca emisiile cu pana la 15% pentru clienti, intr-o implementare tipica. Abordarea se va concentra pe facilitarea unei tranzitii mai eficiente catre sursele de energie regenerabila.

AVEVA si Schneider Electric vor contribui, in cadrul parteneriatului, cu tehnologiile integrate de inginerie digitala, proces operational si optimizare a energiei, combinate cu expertiza solida in domeniul sustenabilitatii. Aceste capabilitati vor sprijini proiectarea, constructia si functionarea mai eficiente a instalatiilor de carbon din ce in ce mai neutre. De asemenea, vor contribui la crearea planurilor de productie care optimizeaza lantul valoric si reduc emisiile de GES.

Shell se implica prin intermediul solutiilor de aprovizionare cu energie sustenabila end-to-end, capacitati globale de inginerie a proiectelor, un portofoliu mare de active si generare de energie regenerabila, precum si o gama larga de solutii de sustenabilitate sectoriala.

Despre AVEVA

AVEVA este lider global in software-ul industrial, stimuland ingeniozitatea pentru a creste utilizarea responsabila a resurselor planetei. Platforma si aplicatiile cloud industriale securizate ale companiei permit business-urilor sa valorifice puterea informatiilor lor si sa imbunatateasca colaborarea cu clientii, furnizorii si partenerii.

Peste 20.000 de companii mari din peste 100 de tari se bazeaza pe AVEVA pentru a le ajuta sa furnizeze ele-mentele esentiale ale vietii: energie sigura si fiabila, alimente, medicamente, infrastructura si multe altele. Prin conectarea oamenilor cu informatii de incredere si detalii evidentiate prin intermediul inteligentei artificiale, AVEVA permite echipelor sa proiecteze eficient si sa optimizeze operatiunile, stimuland cresterea si sustena-bilitatea.

Numita drept una dintre cele mai inovatoare companii din lume, AVEVA sprijina clientii cu solutii deschise si expertiza a peste 6.400 de angajati, 5.000 de parteneri si 5.700 de dezvoltatori certificati. Cu operatiuni pe tot globul, sediul este in Cambridge, Marea Britanie, iar compania este cotata la London Stock Exchange’s FTSE 100.

Aflati mai multe la www.aveva.com.

Despre Shell

Shell plc este infiintata in Anglia si Tara Galilor, are sediul central la Londra si este listata la bursele din Londra, Amsterdam si New York. Companiile Shell au operatiuni in mai mult de 70 de tari si teritorii cu business-uri, inclusiv explorarea si productia de petrol si gaze; producerea si comercializarea gazelor naturale lichefiate; productia, comercializarea si expedierea produselor petroliere si a produselor chimice si proiecte de energie regenerabila. Pentru mai multe informatii, vizitati www.shell.com. Companiile in care Shell plc detine direct si indirect investitii sunt entitati juridice separate. In acest document, „Shell” este uneori folosit pentru oportunitate, atunci cand se fac referiri la Shell plc si la filialele sale in general.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL
foto
SHELL ROMANIA SRL