loader
Schimbari in echipa de management ING Bank Romania

Schimbari in echipa de management ING Bank Romania

Dupa 4 ani de succes in ING Bank Romania, Ronald Oort este desemnat Chief Risk Officer (CRO) in ING Spania, unde isi va incepe activitatea din 1 august 2018. Ronald va fi succedat de Thomas Bernert, in prezent Co-Director al Trezoreriei de Grup.

In cei patru ani petrecuti in ING Romania, Ronald Oort a fost responsabil pentru toate functiile de risc din cadrul bancii (riscul de credit pe segmentul de Retail Banking si Wholesale Banking, Risc de Piata si Non-Financiar) si a fost membru al comitetului executiv. Pe parcursul mandatului sau a implementat schimbari in organizatia de risc pentru a eficientiza activitatea departamentului si pentru a putea sprijini o crestere puternica si durabila a ING Romania.

 

Comunicarea si colaborarea deschisa intre departamentele de Risc, Financiar, liniile de business si partenerii de afaceri au fost cheia succesului in ultimii ani.


Noul CRO, Thomas Bernert si-a inceput cariera in Germania, unde s-a alaturat echipei ING in 2002. A detinut roluri tot mai importante in departamentele de Financiar, Risc si Trezorerie in Europa si America de Nord. In 2016, a devenit Directorul Managementului de Capital in Grupul ING, care a fuzionat cu rolul de Director al Trezoreriei, in 2017. Thomas Bernert isi va prelua functia in Romania pe 1 august 2018.


Noul CFO, Serge Offers are o experienta de 12 ani in ING si o expertiza solida in domeniul finantelor si reglementarilor. El si-a inceput cariera in ING in 2006 ca Finance Trainee in Olanda. In 2008, s-a alaturat echipei Group Finance Bank si, incepand cu 2014, a fost numit de Head of Regulatory Reporting ING Group.


Incepand cu 1 iulie 2018, Serge Offers il succede pe Sven Foos, care a preluat misiunea de a construi divizia de IMM-uri in ING Germania, pornind de la noul achizitionat Fintech "Lendico”. Sven Foos a fost desemnat in 2017 de catre revista Capital drept cel mai bun CFO din Romania, ca urmare a celor 3 ani de activitate in cadrul bancii, timp in care a raportat ani consecutivi de crestere organica a rezultatelor financiare.


„Acesti ultimi ani au marcat o crestere puternica pe toate liniile de business pentru ING Romania, ceea ce a impins compania sa eficientizeze procesele si sa creasca productivitatea, avand totodata si un impact asupra functiilor financiare. Provocarea echipei financiare si totodata una dintre cele mai mari realizari ale acestor ani a fost simplificarea functiilor financiare, dar in acelasi timp alinierea la dinamica cerintelor de reglementare”, Sven Foos privind retrospectiv mandatul lui in Romania.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI