loader

Reff & Asociatii inregistreaza o crestere de 20% in 2012

Societatea de avocati este membra Deloitte Legal, una dintre primele patru retele de profil din Europa continentala

Valoarea mandatelor administrate anul trecut de Reff & Asociatii a depasit 1,3 miliarde de euro, pe fondul activitatii sustinute in domenii precum fuziuni-achizitii, imobiliar, bancar, piete de capital, energie si concurenta. In aceeasi perioada, societatea de avocati a contribuit la eforturile de consolidare a retelei Deloitte Legal din care face parte si care este in prezent practica juridica integrata cu cea mai larga acoperire in Europa Centrala, respectiv a patra cea mai mare retea din Europa continentala dupa numarul de avocati.

 

„Pentru noi, 2012 a fost un an excelent in care am crescut semnificativ ca numar de avocati si cifra de afaceri, in conditiile continuarii performantelor remarcabile din practicile noastre emblematice (fuziuni-achizitii, imobiliar, bancar) si ale avansarilor din zone in care am investit mai recent, cum ar fi practicile de energie, litigii sau concurenta ”, spune Alexandru Reff, Partener. „Ne da enorma satisfactie faptul ca ne mentinem echipa stabila si entuziasta, atragand in acelasi timp colegi din cabinete prestigioase si investind in fiecare an in absolventi. Valorificam tot mai bine sinergiile pe care le avem cu celelalte zone de activitate ale Deloitte, in special consultanta fiscala si financiara si suntem un partener respectat in cadrul retelei globale Deloitte Legal, aflata intr-o dinamica fara precedent”.

 

Fuziuni si achizitii in valoare cumulata de peste 800 milioane de Euro

Anul 2012 a inceput cu o tranzactie de 80 de milioane de euro in domeniul imobiliar - preluarea complexului de birouri clasa A Business City Center (Timisoara) de catre fondul de investitii New Europe Property Investments plc. (NEPI). Reff & Asociatii a oferit asistenta juridica cumparatorului. 

 

In iulie s-a finalizat o tranzactie importanta in domeniul prelucrarii sticlei. Reff & Asociatii a acordat asistenta juridica in vederea achizitionarii pachetului majoritar de actiuni al companiei romanesti GlassCorp S.A de catre Trakya Investment B.V. (Turcia); echipa de avocati a acordat asistenta cumparatorului pe parcursul intregului proces de due diligence, cat si in pregatirea si negocierea contractului. Investitia totala este de aproximativ 55 de milioane de euro.

 

Separat, societatea de avocatura a asistat Rosequeens Properties la preluarea Liberty Center Mall, achizitie desemnata a doua cea mai mare tranzactie realizata anul trecut in Romania.

 

Printre mandatele din domeniul energiei se numara asistenta juridica exclusiva acordata de Reff & Asociatii companiei portugheze EDP Renewables, in vederea restructurarii operatiunilor din Romania si alinierii la reglementarile existente. Valoarea proiectului s-a ridicat la 80 de milioane de euro. Un alt mandat notabil este asistenta juridica acordata companiei ungare Magyar Villamos Muvek (MVM) pe parcursul analizei due diligence in vederea dezvoltarii unui parc cu 16 micro-hidrocentrale in Transilvania. Valoarea proiectului a fost de 10 milioane de euro.

 

Cea mai recenta tranzactie incheiata cu succes este preluarea complexului de birouri de clasa A Lakeview de catre New Europe Property Investments plc. Reff & Asociatii a oferit asistenta juridica fondului de investitii in pregatirea si negocierea contractului de vanzare-cumparare de actiuni si a documentatiei contractuale aferente. Cu o valoare totala de 61,7 milioane de euro, tranzactia a fost desemnata drept cea mai mare achizitie imobiliara din prima parte a anului 2013.

 

 

Servicii financiare si tendinte pe piata de capital

Echipa Reff & Asociatii are un portofoliu foarte solid in domeniul serviciilor financiare, volumul contractelor asistate in cursul anului trecut ridicandu-se la aproape 440 milioane de euro. 

 

Pe langa asistenta juridica acordata companiei Rosequeens Properties la achizitia centrului comercial Liberty Center, Reff & Asociatii a fost consultantul juridic al Westdeutsche Immobilienbank in modificarea documentatiei de credit intr-o finantare imobiliara (cladire de birouri) in valoare de peste 40 milioane de euro.

 

Separat, echipa de avocati a acordat asistenta juridica unei companii de top din Romania in vederea unei finantari imobiliare transfrontaliere in valoare de peste 15 milioane de euro, precum si unui fond de investitii in negocierea documentatiei de finantare ca urmare a unor achizitii (schimbari de control) in valoare de peste 70 milioane de euro.

 

Majoritatea tranzactiilor din portofoliul Reff & Asociatii pe domeniul bancar in anul 2012 (tranzactii in valoare totala de peste 250 milioane euro) a implicat asistenta juridica acordata unor banci in cazul imprumuturilor aflate in situatii de neexecutare, executare silita a imprumuturilor si a garantiilor, preluarea de active/ imprumutati, acorduri de tip “standstill”, concordat, precum si in protejarea drepturilor bancilor in cazul intrarii in procedura de insolventa.

 

 „Avem o echipa mixta si bine pregatita care a fost implicata in numeroase proiecte in aceasta industrie, acordand consultanta atat bancilor, cat si debitorilor”, spune Andrei Burz-Pinzaru, Partener Reff & Asociatii si coordonator al practicii de drept bancar si piete de capital. „Am asistat la intensificarea unor tipuri de tranzactii bancare mai putin obisnuite pana acum, cum ar fi transferul de portofolii de credite si operatiuni de securitizare, noi lucrand in acest moment la un numar de asemenea tranzactii. Separat, am asistat la un volum crescut de asistenta specializata in domeniul legislatiei valorilor mobiliare, pe care colegii mei le-au sustinut cu succes. Putem enumera, printre altele, decizia istorica a Curtii de Apel Bucuresti din vara anului trecut, care s-a pronuntat favorabil in dosarul privind presupuse fapte de abuz de piata de capital”.

 

Deloitte Legal

In 30 de tari din Europa continentala, peste 900 de avocati isi desfasoara activitatea sub umbrela Deloitte Legal, formand a patra cea mai mare retea de societati de avocati din aceasta regiune. in Europa Centrala, Deloitte Legal actioneaza ca o practica juridica integrata in 12 tari, in stransa cooperare cu consultantii Deloitte din celelalte arii de expertiza.  

Reff & Asociatii este unul dintre pilonii importanti ai Deloitte Legal, cu 36 de avocati specializati in diverse industrii si arii de expertiza.

„Deloitte isi propune nu doar sa dezvolte una dintre cele mai mari retele juridice la nivel mondial, dar in acelasi timp sa construiasca practica juridica a viitorului, cu prezenta globala, capacitatea de a intelege businessul si de a opera pragmatic, in stransa colaborare cu experti din alte domenii, la un nivel de cost optimizat cu ajutorul unor procese eficiente si al tehnologiei.”, spune Alexandru Reff.

 

Despre Reff si Asociatii

Reff & Asociatii este firma membra Deloitte Legal, o retea de societati de avocati ce colaboreaza cu Deloitte pe plan global, fiind integrata practicii multidisciplinare de servicii profesionale oferite de Deloitte. Avocatii din cadrul Reff & Asociatii au experienta in tranzactii complexe, adresand problematica juridica din perspectiva multidisciplinara si in considerarea bunelor practici internationale. Apartenenta la echipa multidisciplinara a Deloitte permite oferirea unor solutii complete la problemele clientilor. Avocatii Reff si Asociatii ofera servicii la cel mai inalt nivel care se bazeaza atat pe experienta juridica, cat si pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globala si sistematica a aspectelor analizate permite clientilor nostri sa integreze aspectele juridice in deciziile lor strategice inca din fazele incipiente ale operatiunilor, anticipand si prevenind riscurile juridice si minimizand potentialele perturbari ale activitatilor desfasurate.

 

Recunoastere locala si internationala:

Implicarea constanta si substantiala din ultimii ani a avocatilor de la Reff & Asociatii in tranzactii de referinta a contribuit la cresterea vizibilitatii si consolidarea pozitiei pe piata locala a serviciilor juridice, avand ca rezultat o ascensiune in ghidurile juridice internationale. Editia 2011 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa claseaza Reff & Asociatii printre cele mai importante case de avocatura si recomanda serviciile oferite de avocatii acesteia pentru asistenta in domeniile: financiar-bancar, drept corporatist si M&A si imobiliar. Conform celor citate in anuarul Legal 500, clientii apreciaza echipa Reff & Asociatii pentru „capacitatea de a furniza servicii de calitate si consultanta adaptata afacerilor”, precum si „buna cunoastere a pietei”. De asemenea, Reff & Asociatii a fost recomandata de ghidul international Chambers Europe 2011 pentru aria de practica M&A.

Autori

foto
SOCIETATEA CIVILA DE AVOCATI REF SI ASOCIATII