loader
Proleasing Motors, dupa primele 6 luni ale anului: depasirea targetului pentru vanzarile Ford si o noua distinctie Best BMW Dealer in Customer Care in Romania

Proleasing Motors, dupa primele 6 luni ale anului: depasirea targetului pentru vanzarile Ford si o noua distinctie Best BMW Dealer in Customer Care in Romania

2,5 milioane lei investiti in primele 6 luni ale anului in dezvoltarea infrastructurii business-ului Proleasing.

Proleasing Motors, dealer autorizat pentru marcile Ford, BMW, Hyundai, si dealer auto rulate, incheie primul semestru al anului 2018 cu cresteri semnificative pe toate liniile de business, cat si cu reinnoirea titulaturii de Best BMW Dealer in Customer Care. Astfel, Proleasing Motors a devenit primul dealer BMW din Romania care a reusit performanta de a obtine aceasta distinctie pentru doi ani consecutiv.

Dealership-ul BMW Proleasing Motors este recunoscut astfel, pentru a doua oara in mod oficial, pentru atentia pe care o acorda clientilor – de la momentul consilierii in achizitia automobilului potrivit, pana la experienta livrarii, dar si post-vanzare. Distinctia recompenseaza eforturile constante pe care compania le depune in construirea unei politici comerciale ce situeaza clientii pe primul plan.

“Relatia pe care o construim cu clientii a fost intotdeauna o prioritate pentru noi si, in acest sens, am realizat ca micile detalii pot face diferenta pe termen lung. De la atmosfera din showroom, la atitudinea prietenoasa a echipei comerciale, la cunostintele pe care consilierii le au, dar si la capacitatea de a le transmite mai departe catre fiecare client, de o maniera personalizata. Dar secretul succesului nu este acesta, ci mai mai ales faptul ca suntem intr-o permanenta competitie cu noi insine, ca ne propunem sa ne autodepasim cu fiecare zi”, spune Lucian Alexe, Directorul General Proleasing Motors.

 

2018 aduce cresteri semnificative in vanzarea de automobile. Modelele preferate de clienti

Grupul Proleasing, activ de 17 ani pe piata auto, incheie primul semestru din 2018 conform cu previziunile de crestere realizate la inceputul anului. Proleasing Motors a depasit astfel pragul de 670 de automobile noi si rulate livrate, prin cele 5 centre integrate din judetele Prahova, Buzau si Dambovita – trei dealershipuri autorizate Ford, un dealership BMW si unul Hyundai.

Cea mai dinamica evolutie a fost inregistrata de catre divizia de automobile noi Ford, printr-un total de 503 unitati livrate, cu 17,5% mai multe decat in aceeasi perioada a anului 2017. Printre modelele preferate de clienti se numara Focus si Transit, urmate de SUV-urile EcoSport si Kuga. Tot Ford Kuga au preferat si clientii dealership-ului de automobile rulate, modelul fiind pe primul loc in vanzarile acestuia din 2018.

Semnificativa este si cresterea Hyundai Proleasing Motors, cel mai nou dealership din familia Proleasing Motors, achizitionat la inceputul anului 2018. Acesta a inregistrat in vanzari care insumeaza o crestere de 88% fata de intreg anul 2017, cu 46 de modele comercializate din ianuarie pana in prezent. Dintre acestea, 78% dintre clienti au preferat motorizarile pe benzina, 19% pe cele diesel, iar 3% pe cele hibrid.

In showroom-ul BMW, cele mai cautate modele au ramas, in continuare, BMW X5, pentru al 3-lea an consecutiv, urmat de BMW X6 si BMW X3. In cei 5 ani de la infiintarea dealershipului, BMW Proleasing Motors a livrat catre clientii sai un numar de peste 900 de unitati, anul acesta fiind estimata depasirea pragului de 1.000 automobile livrate.

Evolutie dinamica si pe diviziile de aftersales

Primele 6 luni ale anului 2018 au adus un total de peste 10.000 de intrari service, in cele 5 ateliere autorizate din Prahova, Buzau si Dambovita.

Astfel, divizia Ford Service, cu 17 ani vechime pe piata auto regionala, a inregistrat un numar de 5.161 de intrari in service. Aceasta a fost urmata de Hyundai Service, cu 3.500 de intrari si o medie de 1.800 de ore lucrate lunar. Nu in ultimul rand, divizia BMW Service a comercializat cel mai mare numar de piese de schimb dintre toate segmentele Proleasing Motors – peste 10.000.000 - cu 17% mai mult decat in prima jumatate a lui 2017. La nivel operational, cresterea este de 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 2.112 intrari in service, si cu 18% mai multe ore lucrate lunar.


Investitii in extinderea businessului Prolesing Motors

La inceputul lui 2018, Proleasing Motors a facut un pas important in dezvoltarea serviciilor sale, prin achizitia Automar Ploiesti si adaugarea brandului Hyundai in portofoliul de vanzari. Odata cu aceasta extindere, distributia de autovehicule noi se desfasoara astazi in 5 showroom-uri (trei dealership-uri Ford, un dealership BMW si unul Hyundai) - din Ploiesti, Buzau si Targoviste, iar pentru activitatea de aftersales sunt alocate 5 ateliere specializate, cu un numar total de 65 de posturi de lucru. Acest lucru si la cresterea numarului de angajati, astfel ca echipa Proleasing numara in prezent 147 de persoane. Dintre acestia, 93 fac parte din componenta departamentelor de aftersales.

Primele 6 luni ale anului au adus grupului Proleasing Motors o cifra de afaceri de 78.111.075 lei, in crestere cu 17,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, un profit net de 2.200.000 lei si 2.500.000 lei investiti in cladiri, programe, si echipamente de lucru.

Autori

foto
PROLEASING MOTORS SRL