loader
Programul Microsoft for Startups sustine startup-urile specializate in dezvoltarea de sisteme de condus autonom

Programul Microsoft for Startups sustine startup-urile specializate in dezvoltarea de sisteme de condus autonom

Startup-urile au jucat un rol esential in aparitia tehnologiilor pentru condus autonom

Saptamana aceasta, in cadrul Frankfurt Motorshow (IAA), Microsoft a anuntat Microsoft for Startups: Autonomous Driving (MfS - AD), un program care isi propune sa accelereze evolutia startup-urilor specializate in dezvoltarea de sisteme de conducere autonoma a vehiculelor (AD).

Programul MfS-AD este un mod in care Microsoft pune in practica angajamentul asumat fata de startup-urile inovatoare care definesc viitorul in materie de condus autonom. Sprijinim comunitatea de startup-uri AD atat din punct de vedere al afacerilor cat si tehnic, pentru a se dezvolta si a se extinde. Ca parte a programului, toate startup-urile selectate vor primi oferta premium a programului nostru Microsoft for Startups, incluzand acces la Azure cloud gratuit, cu valoare de pana la 120.000 de dolari.”, mentioneaza Aditya Sharma, Program Manager, Microsoft, in articolul publicat pe blogul Microsoft For Startups.

 Din punct de vedere business, startup-urile beneficiaza de oportunitati de extindere a retelei prin integrarea lor in ecosistemul Microsoft AD. Multi dintre partenerii companiei si-au gasit urmatorul mare client sau partener la una dintre sesiunile Microsoft de networking auto sau evenimente dedicate. Alte beneficii constau in oportunitati comune pentru clienti, suport pe partea de marketing si amplificare, oportunitati privilegiate de showcase in cadrul unor evenimente si conferinte din industrie si vizibilitate M12 (fosta Microsoft Ventures) pentru potentiale investitii.

In ceea ce priveste suportul tehnic, startup-urile beneficiaza de acces la ingineri de top si manageri de programe Microsoft care lucreaza la tehnologii si solutii pentru infrastructura de condus autonom, sesiuni de arhitectura 1:1 cu inginerii Microsoft Cloud, acces rapid la capabilitatile de condus autonom pe Azure si posibile oportunitati de co-dezvoltare.

Startup-urile au jucat un rol esential in aparitia tehnologiilor pentru condus autonom. De la dezvoltarea de solutii de autonomie completa pentru OEM-uri, pana la crearea de noi oportunitati de afaceri in domenii precum livrarea, serviciile de ride-sharing si tranzitul pe distante lungi, startup-urile s-au aflat in prima linie a progresului tehnologic in acest domeniu. Acestea joaca un rol esential si in furnizarea de tehnologii si solutii AD importante precum simularea, gestionarea datelor, etichetarea si nu numai.

O parte importanta a strategiei Microsoft, cu privire la sistemele de condus autonom, a fost cultivarea unui ecosistem partener global si modern, astfel incat clientii Microsoft sa primeasca sprijinul necesar pentru indeplinirea obiectivelor in materie de AD. De exemplu, Cognata foloseste tehnologia de simulare pentru a ajuta clienti precum Audi AG sa-si accelereze dezvoltarea AV.

Tot in acelasi scop, Microsoft a incheiat parteneriate cu Ascent Robotics, un start-up cu sediul in Tokyo, care utilizeaza in mod inovator reinforcement learning si neurostiinta pentru a oferi scenarii de condus L4 complexe si Linker Networks, un start-up cu sediul in Taiwan, care duce adnotarea in mod eficient si fiabil la un nou nivel, prin intermediul tehnologiei de etichetare automata bazata pe AI, care ajuta la construirea de vehicule mai inteligente si mai sigure.

De asemenea, compania lucreaza indeaproape si cu startup-uri precum Udelv, care deschid calea catre condusul autonom pentru a raspunde cererii tot mai mari din spatiul de retail in ceea ce priveste procesul de livrare.

Saptamana aceasta la IAA, Applied Intuition au anuntat lansarea Platformei lor de Dezvoltare Aplicata, optimizata pe Microsoft Azure.

Pentru detalii despre cum se aplica, despre cerintele de nominalizare, criteriile de selectie si multe altele, accesati https://aka.ms/ADstartup.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL