loader
Professional Women’s Network Romania  anunta a 6-a editie a Programului de Mentorat

Professional Women’s Network Romania anunta a 6-a editie a Programului de Mentorat

In premiera, inscrierea este deschisa si barbatilor, pana pe 7 mai inclusiv

Programul de mentorat al asociatiei Professional Women’s Network Romania, al carui obiectiv este sprijinirea dezvoltarii profesionale si personale a tinerelor in pozitii de mid-management sau aflate la inceput de cariera, revine pe 13 mai cu a sasea editie care se va desfasura in perioada mai 2019 – ianuarie 2020.

Prin intermediul unor sesiuni de mentoring 1-la-1 (intalniri individuale mentor – mentee), precum si sesiuni de grup, de tip workshop, organizate in cadrul comunitatii de Mentorat, programul ofera acces la resurse valoroase, doamne si domni cu experiente complexe in zona de dezvoltare personala, a carierei si/ sau a afacerii proprii.  

Lansat in 2013, Programul a reusit sa adune pana in prezent o comunitate de peste 200 de mentori si aproape 300 de femei mentorate (mentees), suporteri ai organizatiei, din domenii diverse precum media si publicitate, HR & executive search, pharma, auto, banking, tehnologie, IT si organizatii non-guvernamentale. 

„Program unic prin amploare, constanta si independenta, mentoratul este creditat pentru dezvoltarea autentica si impactul de leadership pe care il are asupra femeilor tinere in pozitii de mid-management. Un generic promovat de mentori este: „Cu cat oferi mai mult din suflet, fara a astepta sa primesti ceva in schimb, cu atat mai mult se intoarce”, spune Paula Buse, Vicepresedinte Mentoring PWN Romania.

Editia anterioara a programului, derulata in perioada martie 2018 – martie 2019, a atras 55 de mentori si 60 de tinere mentorate, care au fost sprijinite in dezvoltarea lor profesionala si personala. Putem estima ca pe parcursul programului au avut loc peste 1.000 intalniri si un efort comun de voluntariat de aproximativ 250 de zile lucratoare.

La finalul programului, peste 75% dintre tinerele mentorate au apreciat experienta castigata, ca fiind : „exceptionala”, iar relatia cu mentorul - „o relatie care va dura in timp”. Printre abilitatile dobandite se numara o mai buna administrare a timpului, luarea deciziilor, curajul si suportul de a porni pe drumul antreprenoriatului sau promovare in cariera.

„Cheia este in a defini reusitele si obiectivele, cum sa privesti lucrurile din mai multe perspective. Si cum sa gasesti resurse pe care nici nu banuiai ca le ai”, adauga Paula Buse. „Editia cu numarul 6 isi propune, pentru prima data, sa atraga in program si tineri, pentru noi este extrem de important ca viitorii manageri sa isi schimbe perspectiva si sa inteleaga beneficiile colaborarii cu doamnele, care aduc in echipa de management capabilitati diferite”.

„Programul de Mentorat al PWN Romania este unul dintre cele mai de succes programe ale asociatiei. De-a lungul anilor, am remarcat rezultate notabile in performanta profesionala si personala a tinerelor care au beneficiat de sprijinul mentorilor nostri”, spune Virginia Otel, presedintele PWN Romania. „Acest model va fi in curand replicat si de celelalte doua directii pe care ne concentram activitatea – Pilonul de Antreprenoriat si Pilonul Femei in Consilii de Administratie, ambele urmand sa lanseze propriul program de mentorat pentru antreprenoare, respectiv femei care isi doresc sa ajunga membre intr-un Consiliu de Administratie sau de Supraveghere”. 

Detalii suplimentare despre Pilonul de Mentorat sunt disponibile pe pagina de LinkedIN si in filmul lansarii editiei din 2018.

Programul de Mentorat pe scurt:

Eligibilitate si inscriere

Profil mentorati - Tinere si tineri ambitiosi, cu cel putin 3 ani de experienta de management, care aspira la pozitii executive in companii sau sa atinga obiective de dezvoltare personala.

Profil mentori - Profesionisti cu experienta, executivi de nivel C si/ sau antreprenori cu un portofoliu de succes, care vor sa contribuie la dezvoltarea tinerelor generatii, oferind din timpul si intelepciunea lor.

Calitatea de membru al PWN Romania nu reprezinta o conditie pentru participa la acest program.

Detalii de organizare :

  • Programul incepe pe 13 mai cu o sesiune de introducere si prezentare a mentorilor inscrisi in program;
  • Ulterior are loc procedura de matching pentru definitivarea echipelor de mentori – mentees, care vor fi alocate unui mentoring angel, cu rol de facilitator;
  • Echipele vor participa la un workshop aplicat, pentru a intelege si eficientiza propriul proces de mentorat la care vor participa in urmatoarele noua luni;
  • Pe parcursul derularii programului, Pilonul de Mentorat va organiza o serie de evenimente de invatare si networking cu invitati speciali;
  • Programul se va incheia cu o ceremonie care va prezenta rezultatele si experientele echipelor implicate, adunand totodata pareri si sugestii pentru imbunatatirea procesului la editia urmatoare.

Costuri de participare si inregistrare

Contributia mentorilor este in mod traditional oferita pro-bono, in spiritul asociatiei PWN Romania ale carei membre se implica pe baza de voluntariat. Tinerele si tinerii mentorati vor achita o taxa de inscriere de 400 RON.

Inscrierile in program se realizeaza prin completarea unui formular online:

Mentori – link. Mentees – link.

Parteneri: Orange si Genpact.