loader
Profesionisti de prestigiu in noul Consiliu Director al Asociatiei Administratorilor Independenti

Profesionisti de prestigiu in noul Consiliu Director al Asociatiei Administratorilor Independenti

AAI constientizeaza importanta standardelor de guvernanta corporativa, aceasta nefiind un concept abstract sau teoretic, ci un set clar de reguli si procese prin care se conduce o companie

Asociatia Administratorilor Independenti (AAI) din Romania, promotoare a principiilor guvernantei corporative in mediul de afaceri, a ales un nou Consiliu Director format din:

• Sorana Baciu, Presedinte (Membru ne-executiv independent in Consiliul de Administratie Alpha Bank si consultant international)

• Ileana Botez, Vicepresedinte (Sef admitere tranzactionare BVB si Coordonator program de educatie financiara "Fluent in Finante", BVB)

• Florentina Susnea, Vicepresedinte (Managing Partner, PKF Finconta)

• Irina Bolomey, Vicepresedinte (Presedinte al Camerei de Comert Elvetia-Romania)

• Alexandru Lupea, Vicepresedinte (Partener Ernst & Young, Romania si Moldova)

AAI are ca obiective constientizarea importantei standardelor inalte de guvernanta corporativa pentru dezvoltarea afacerii, cresterea performantei consiliilor de administratie prin prezenta administratorilor independenti, coagularea comunitatii de administratori independenti si organizarea de cursuri de instruire pentru acestia, precum si diseminarea bunelor practici de guvernanta corporativa in mediul de afaceri din Romania.

Sunt onorata de primirea celui de-al doilea mandat ca Presedinte AAI. Ne dorim ca asociatia sa contribuie la dezvoltarea companiilor romanesti, prin aplicarea principiilor guvernantei corporative, care, asa cum a demonstrat experienta internationala, aduc beneficii economice importante. In calitate de membru ecoDa, AAI isi propune sa ajute companiile romanesti sa se bucure de aceste beneficii, intre care imbunatatirea reputatiei, cresterea increderii publicului in companie, accesul mai facil la finantare si scaderea costurilor acesteia, cresterea valorii companiei pe termen mediu si lung, toate acestea cu un impact pozitiv semnificativ pentru piata de capital si intreaga economie.”, a declarat Sorana Baciu, presedintele ales al AAI.

Guvernanta corporativa nu este un concept abstract sau teoretic, ci un set clar de reguli si procese prin care se conduce o companie. Aceste reguli si procese vizeaza stabilirea obiectivelor companiei si modul in care ele sunt realizate si masurate, printr-o alocare clara a drepturilor si responsabilitatilor tuturor celor implicati in activitatea respectivei companii.

Respectarea acestor reguli confera oricarei companii cele mai bune sanse pentru o crestere sanatoasa si sustenabila si asigura protejarea intereselor tuturor actionarilor, precum si a celorlalte parti interesate.

Autori

foto
Asociatia Administratorilor Independenti (AAI)