loader
Pet Star: in sprint catre economia circulara dupa un an cu 23% crestere a cifrei de afaceri

Pet Star: in sprint catre economia circulara dupa un an cu 23% crestere a cifrei de afaceri

Pet Star, compania care detine cea mai mare fabrica de productie de preforme PET din regiunea balcanica, a incheiat anul 2017 cu afaceri in crestere cu 23%.

Compania a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 130 de milioane de lei si castiguri brute (EBITDA) in valoare de 16,5 milioane de lei. Rezultatele financiare in crestere au fost generate de marirea volumelor vandute, dar si de o ridicare a palierului de preturi in industrie.


Numarul de unitati vandute in 2017 a crescut cu 21%, de la 800 milioane de preforme, la 970 de milioane. Pentru anul 2018, Pet Star estimeaza o crestere de minim 15% a volumului de vanzari si atingerea capacitatii maxime de productie a fabricii din Slobozia, de 1,2 miliarde de unitati anual.


In continuare, Pet Star se va orienta catre dezvoltarea gamei de preforme din materiale reciclate, rPET, si se va implica in procesele de colectare si reciclare PET Bottle-to-Bottle cu tehnologii de top in tehnologia de reciclare plastic „food grade”.


„Preformele din material reciclat se afla in portofoliul nostru inca din 2015, dar cererea pentru astfel de produse a inceput sa ia avant abia incepand de anul trecut. Tot mai multe companii globale din industriile consumatoare de ambalaje, fie producatori, fie retaileri, isi intaresc acum angajamentul de a utiliza ambalaje din materiale reciclate in proportie de 100% pana in 2025 sau mai devreme. In calitate de producatori, ne dorim sa fim parte din acest proces, nu doar prin dezvoltarea celor mai bune solutii tehnice de producere a preformelor din materiale reciclate, ci si prin implicarea activa in lantul de colectare si reciclare al PET-urilor”, a declarat Mirela Dragoi, Presedinte Executiv Pet Star.


Pet Star produce in prezent preforme rPET pentru flacoane PET de 0,3 L si 2,5 L cu utilizare in industriile care proceseaza lichide imbuteliate. Tehnologia disponibila in acest moment in industrie permite utilizarea unui procent de 30-40% de material reciclat pentru o preforma care pastreaza aceleasi standarde ridicate de calitate si fiabilitate ale unui PET clasic.
 

Autori

foto
PET STAR HOLDING SA