loader
Peste 9.000 de pozitii de management, disponibile pe eJobs.ro, in 2018

Peste 9.000 de pozitii de management, disponibile pe eJobs.ro, in 2018

Numarul de locuri de munca pentru pozitii de management a crescut in 2018 cu aproximativ 10% fata de anul trecut, companiile scotand in piata peste 9.000 de astfel de locuri de munca.

Cele mai multe dintre acestea s-au adresat candidatilor cu experienta in vanzari (2.016 locuri de munca), in logistica (1.166 de locuri de munca) sau in banking (713 locuri de munca). Topul domeniilor pentru care a fost cea mai mare cautare de manageri in 2018 continua cu alimentatie si HoReCa, marketing, achizitii, constructii, financiar/contabilitate, inginerie si IT.

„Ca si anul trecut, vanzarile domina acest top. Diferenta este ca, spre deosebire de 2017, numarul de joburi pentru manageri, in vanzari, s-a dublat. Destul de mult, in clasament, au crescut si pozitiile deschise pentru cei din alimentatie si HoReCa, IT si financiar si contabilitate. Toate semnalele pe care le primim acum, la final de an, de la angajatori, arata ca lucrurile vor fi la fel de dinamice si anul viitor si ca probabil vom vedea cresteri si mai impresionante pe zona de IT, financiar si, bineinteles, din nou, pe vanzari”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In ceea ce priveste salariile oferite in functie de regiunea geografica, cel mai bine platiti raman managerii din Bucuresti si Ilfov. Media salariala pentru acest nivel profesional este de 7.662 de lei pe luna, potrivit Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de eJobs. Regiunea de Nord-Vest a tarii este a doua cea mai atragatoare zona pentru manageri, din punctul de vedere al veniturilor, media salariala fiind, aici, de 6.281 de lei, net.

„Cluj-Napoca este orasul care ridica foarte mult aceasta regiune, datorita exploziei de business-uri din ultimii ani si a faptului ca, fiind centru universitar, are o pepiniera uriasa de candidati. Ceea ce este un argument care cantareste extrem de greu pentru companiile care vor sa-si deschida un sediu in afara Bucurestiului. Din acest motiv, salariile au crescut exponential aici in ultimii ani si, pe multe pozitii, sunt la un nivel foarte apropiat sau chiar egale cu cele din Capitala”, explica Bogdan Badea.

Timisoara este cel de-al doilea oras de provincie care incearca sa prinda din urma Bucurestiul, la capitolul salarii, si care face din regiunea de Vest a treia cea mai atragatoare destinatie pentru manageri, cu o medie salariala de 5.975 de lei, lunar. Topul continua cu zona de Sud (Muntenia), unde media salariala este de 5.866 de lei si zona de centru (5.830 de lei).

Veniturile scad sensibil pe masura ce ne indreptam catre partea de Est a tarii. Managerii din zona de Nord-Est raporteaza venituri medii de 5.290 de lei, pe luna, iar cei din Sud-Est, de 5.392 de lei. Cele mai mici salarii sunt, insa in zona Olteniei (regiunea de Sud-Vest) - 5.186 de lei.

„La nivel si mai aplicat, daca vorbim despre managerii care incaseaza cele mai mari salarii, cel mai bine platiti sunt directorii de IT, cu o medie salariala de 10.500 de lei. Sunt secondati de directorii financiari, care au o medie salariala de 8.900 de lei, de directorii de marketing si cei de vanzari (cu o medie de aproximativ 8.800 de lei) si directorii de logistica (8.200 de lei)”, adauga Bogdan Badea.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL