loader
Orange continua investitia in digitalizarea Romaniei cu 264,6 milioane € pentru noi licente de frecvente radio

Orange continua investitia in digitalizarea Romaniei cu 264,6 milioane € pentru noi licente de frecvente radio

In urma licitatiei, Orange devine operatorul din Romania cu cel mai mare portofoliu de spectru, care isi asuma cele mai multe obligatii de acoperire a teritoriului national

Orange continua investitiile in transformarea digitala a Romaniei si, in urma finalizarii licitatiei de spectru organizate de ANCOM, anunta ca a castigat dreptul de a utiliza 220 MHz in frecventele 700 MHz, 1500 MHz si 3400-3800 MHz. Spectrul dobandit va contribui, in urmatorii 25 de ani, la dezvoltarea celor mai noi tehnologii in retelele Orange si la inovatiile viitoare in comunicatiile mobile nationale, care vor oferi clientilor cea mai buna calitate a serviciilor, acoperire si conectivitate la cele mai inalte standarde.

In urma licitatiei, Orange devine operatorul din Romania cu cel mai mare portofoliu de spectru, care isi asuma cele mai multe obligatii de acoperire a teritoriului national. Prin acest efort, Orange reconfirma pozitia de lider in calitatea serviciilor mobile si fixe, precum si ambitia de a fi alegerea #1 pentru solutii sustenabile de conectivitate si servicii digitale integrate. In acelasi timp, devine operatorul cu cele mai mari investitii in infrastructura de comunicatii locala, taxele de licenta, pentru achizitionarea acestor drepturi pe 25 de ani, ridicandu-se la 264,6 milioane €. Toate acestea arata angajamentul pe termen lung al Orange in Romania si constituie o importanta contributie la dezvoltarea mediului economic local.

Dupa ce a fost primul operator din Grupul Orange ce a lansat serviciul 5G, Orange a dezvoltat un ecosistem de conectivitate 5G, cu cel mai amplu portofoliu de terminale, servicii pentru clienti rezidentiali si companii, dar si un hub de inovatie in laboratorul 5G din Bucuresti.

Reteaua Orange 5G este prezenta astazi in 20 de orase din Romania, reteaua 4G acopera 98,49% din populatia tarii si 100% din populatia urbana, fiind prezenta in peste 13.000 de localitati, in timp ce peste 9.200 de localitati beneficiaza de prezenta 4G+. Frecventele de spectru obtinute in benzile de 700 MHz si 1500 MHz vor permite Orange cresterea acoperirii mobile si a calitatii conectivitatii atat in zonele rurale, cat si in cele urbane ori suburbane. Spectrul de 3400-3800 MHz contribuie la dezvoltarea retelelor de mare viteza si a celor mai inovative servicii, cu preponderenta in orasele romanesti. De asemenea, investitia in noi frecvente radio este in linie cu planurile companiei de a dezvolta retele mai eficiente energetic in timp, sustenabile si mai prietenoase cu mediul.

Licitatia din noiembrie 2022 a fost un eveniment major pentru industrie, intrucat ANCOM a ofertat jumatate din spectrul radio disponibil la nivel national. Orange apreciaza calitatea organizarii licitatiei si profesionalismul aratat de autoritati pe toata durata procesului.

Astazi am luat o decizie pentru viitor, care arata inca o data angajamentul nostru fata de Romania. Un viitor digital care are nevoie de o infrastructura moderna si puternica de telecomunicatii, esentiala pentru a raspunde nevoilor crescute de trafic, dar si inovatiilor in servicii de conectivitate. Am facut o investitie semnificativa, pentru a le oferi clientilor, mediului de business, administratiilor centrale si locale, dar si cercetatorilor, o retea Orange pregatita pentru provocarile aduse de transformarea digitala din urmatorii 25 de ani,” a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange Romania

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA