loader
Noul branding GEFCO evidentiaza noile aspiratii ale grupului

Noul branding GEFCO evidentiaza noile aspiratii ale grupului

GEFCO, furnizor global de servicii pentru lanturile de aprovizionare industriale si lider european in logistica automobilelor, si-a innoit identitatea de brand cu un logo actualizat si o noua semnatura de brand.

Noua semnatura de brand GEFCO, „Partners, unlimited”, reflecta aspiratia grupului de a consolida cooperare cu partenerii si clientii, pentru a genera mai multa valoare in cadrul lantului global de distributie. In anii urmatori, GEFCO va cauta, de asemenea, sa creasca prin extindere internationala si prin inovatie, intotdeauna urmarind sa aloce un efort suplimentar intr-o piata aflata in schimbare rapida.


O transformare majora, cu extinderi pe noi piete


De la schimbarea actionariatului sau in 2012, GEFCO si-a consolidat activitatile, in scopul de a acoperi un domeniu mai vast, de la transportul rutier, aerian, feroviar si maritim de marfuri, pana la solutii de fourth-party logistics (4PL). Promisiunea GEFCO este de a ii elibera pe clientii sai de sarcinile lor logistice si de a ii ajuta sa-si transforme lantul de aprovizionare, adaugand valoare acestuia. Avand in vedere acest lucru, compania a dezvoltat noi activitati, precum GEFCO Industrial Services, care administreaza operatiuni de sub-asamblare modulare de mare valoare la uzinele de productie ale clientilor sai.

 

Mentinand un volum semnificativ de afaceri cu PSA, clientul sau de lunga durata, GEFCO si-a diversificat portofoliul de clienti pe piata auto si s-a deschis si spre alte sectoare industriale. Aceste noi sectoare (aviatie, productie, echipamente grele, energie, biostiinta si sanatate, imbracaminte, bunuri de consum, produse alimentare si electronice, etc.), reprezinta in prezent aproximativ o treime din veniturile GEFCO.

 

GEFCO si-a extins, de asemenea, amprenta globala in 60 de tari.
Multumita celor 13.000 de angajati reprezentand 90 de nationalitati diferite, grupul deserveste in prezent 300 de destinatii din intreaga lume.

 

Cresterea organica a GEFCO a fost insotita de o crestere externa puternica. In mod special, integrarea IJS Global in 2015 a permis companiei sa isi intensifice oferta de servicii Freight Forwarding si sa-si consolideze prezenta in China, Asia de Sud-Est si Statele Unite. Recent, in ianuarie 2018, Grupul GEFCO a achizitionat compania spaniola GLT, pentru a-si consolida pozitia pe piata de import-export, aflata in plina expansiunea, dintre Europa-Maroc. Grupul doreste sa-si urmeze strategia de achizitii specifice, fiind sustinut de o situatie financiara extrem de solida.

 


Branding actualizat, reflectand cultura unica si determinarea solida

 

Branding-ul actualizat al GEFCO este rezultatul unui proiect desfasurat timp de doi ani in intreaga companie, de a cerceta ADN-ul acesteia si a intelege mai bine ce determina unicitatea brandului in fata clientilor si partenerilor sai. In esenta, ceea ce diferentiaza GEFCO este o cultura denumita „Proximitate Infinita” (Infinite Proximity), sustinuta de determinarea de a construi relatii de lunga durata prin cooperare, pentru a castiga incredere si a crea mai multa valoare in lantul de aprovizionare.

 

Luc Nadal, Presedintele Consiliului de Conducere al GEFCO, a afirmat: “Deschiderea noastra, imbinata cu abilitatea de a asculta si de a invata de la partenerii nostri, inseamna sa depunem intotdeauna eforturi suplimentare. Brandingul nostru actualizat reflecta acest lucru, printr-un nou logo si o noua semnatura. Noua caseta galbena cu numele nostru de brand reprezinta o fereastra spre lume, iar noua noastra semnatura, “Partners, unlimited”, exprima aspiratia noastra si reafirma angajamentul fata de clientii si partenerii nostri. "

 

 


Cuvantul „Partners” (Parteneri) exprima spiritul de cooperare in care GEFCO construieste relatii cu ecosistemul sau (clienti, furnizori si angajati), pe baza proximitatii si dezvoltarii reciproce. „Unlimited” (Nelimitat) exprima obiectivul companiei de a impinge continuu limitele in ceea ce priveste expertiza, zona geografica, cresterea sustenabila, creativitatea ... si, bineinteles, inovatia!

 

Accent pe inovatie

 

GEFCO opereaza intr-un mediu in continua schimbare, cu nevoile clientilor si geografia pietei intr-o evolutie rapida, reglementari sociale si de mediu din ce in ce mai complexe si tehnologii digitale disruptive care transforma procesele de productie si stilul de viata al consumatorilor.

 

Inca de acum cativa ani, GEFCO integreaza noi tehnologii in gestionarea lantului sau de aprovizionare. In special, internetul tuturor lucrurilor (IoT - Internet of Things) ajuta compania sa ofere servicii de inalta valoare, in special in ceea ce priveste trasabilitatea, in timp ce tehnologia big data (stocarea unor volume mari de date) faciliteaza planificarea si optimizeaza logistica pentru a oferi atat costuri optimizate, cat si beneficii ecologice.

 

Recent, pentru a satisface nevoile consumatorilor care cauta din ce in ce mai mult servicii ultra-personalizate, GEFCO a dezvoltat serviciul My Car Is There, care permite clientilor finali sa gestioneze livrarea noilor lor autovehicule printr-o aplicatie pe mobil.

 

Pentru a elibera energia creativa din cadrul GEFCO, grupul lanseaza Innovation Academy (Academia de inovare) cu scopul de a identifica proiecte inovatoare ale angajatilor si de a furniza resursele necesare pentru a sprijini dezvoltarea lor.


GEFCO are o abordare de tip "testeaza si invata" pentru a monitoriza inovatiile, cum ar fi motoarele "curate", robotii pentru depozite si piese de schimb imprimate 3D. In cele din urma, grupul este angajat intr-un proces de inovare comuna, prin cooperare cu acceleratoare si incubatoare si direct cu startup-uri, scoli si laboratoare. Aceasta abordare de cooperare va permite GEFCO sa creasca in diferite domenii precum e-carpooling si centre de servicii de intretinere/reparatii online pentru consumatori.

 

Luc Nadal concluzioneaza astfel: "Piata lanturilor de aprovizionare va continua sa sufere o transformare spectaculoasa. Solutiile noi transforma piata auto: motoarele electrice de astazi, motoarele pe baza de hidrogen de maine si vehiculele partajate/autonome in viitorul nu foarte indepartat. Trebuie sa fim cu un pas inainte prin integrarea acestor inovatii si oferind clientilor nostri cele mai bune solutii tehnice la pretul si momentul potrivit. Intr-un fel, vom schimba abordarea noastra in a gestiona inovatia de la a ne adapta schimbarii la a o anticipa in mod eficient. Noua noastra semnatura de brand reflecta angajamentul nostru de a impinge mereu limitele si de a ne urma calea spre excelenta si dezvoltare".


 

Autori

foto
GEFCO ROMANIA SRL