loader
Mihaela Mitroi se alatura Departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica al EY Romania

Mihaela Mitroi se alatura Departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica al EY Romania

Mihaela Mitroi se alatura echipei EY Romania in calitate de Partener in cadrul departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica, avand si rolul de lider al activitatii de consultanta fiscala si juridica in clusterul de Sud al regiunii EY Europa Centrala si de Sud-Est si Asia Centrala (CESA).

Acest cluster include Romania, Moldova, Bulgaria, Albania, Muntenegru, Macedonia, Grecia, Malta si Cipru.

Echipa de Asistenta Fiscala si Juridica a EY cuprinde in prezent 200 de experti in domeniul fiscal si 40 in cel juridic, coordonati de 7 parteneri. Multe dintre serviciile oferite clientilor, precum impozite directe si indirecte, outsourcing, asistenta fiscala in tranzactii, preturi de transfer, litigii fiscale si asistenta juridica s-au transformat prin integrarea de noi tehnologii, precum Robotic Process Automation, Inteligenta artificiala si OCR – Recunoastere Optica a Caracterelor (mai ales in conformarea fiscala si contabila), folosind combinatii sinergetice de competente (de exemplu, in consultanta de resurse umane in context de transformare), precum si procese inovatoare standardizate, mai nou si in domeniul avocaturii si al serviciilor juridice.

„Avem o echipa de profesionisti care inteleg impactul transformarilor de business in sectoare diverse, care contribuie la proiecte multidisciplinare, atat la nivel local, cat si regional. Mihaela Mitroi, prin vasta ei experienta, atat in Romania, cat si la nivel regional, va aduce, cu siguranta, o contributie importanta atat pentru EY Romania, cat si la nivelul clusterului nostru regional de Sud”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY Romania si Chief Operating Officer EY CESA.

Mihaela Mitroi are o experienta profesionala de peste 25 de ani, dintre care 22 ani in domeniul consultantei fiscale. A fost implicata in multe proiecte de restructurare, privatizare, planificare si optimizare fiscala, precum si in consultarile cu Ministerul Finantelor privind imbunatatirea legislatiei fiscale. De asemenea, Mihaela Mitroi este membra a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, a Asociatiei Fiscale Internationale si a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. In trecut a fost vicepresedinte si membra a Consiliului de administratie al acestei Camere si vicepresedinte al Confederatiei Fiscale Europene.

“In ultimii ani, modificarile legislative frecvente din piata si nevoia de aliniere la noi reglementari europene si nationale au pus presiune sporita asupra contribuabililor. Raspunsul nostru la aceste provocari vizeaza atat dezvoltarea echipei noastre cu unul dintre cei mai experimentati consultanti fiscali, cat si intensificarea proiectelor care integreaza servicii de tehnologie si transformare fiscala. Inovam in permanenta, largim aria de acoperire a serviciilor noastre si tintim sa reducem in permanenta timpul de implementare a noilor idei. Experienta si energia pe care le aduce Mihaela in echipa noastra vor contribui semnificativ la realizarea acestor obiective”, spune Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica, EY Romania.

 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SERVICE SRL