loader
Microsoft Ignite – Spotlight on Romania: despre inovatie, cloud si inteligenta artificiala dintr-o noua perspectiva

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania: despre inovatie, cloud si inteligenta artificiala dintr-o noua perspectiva

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania (anterior, Tech Day), ajuns la cea de-a 6 editie, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului IT din Romania si cel mai important organizat de Microsoft Romania

Romania a facut, in ultimii ani, pasi importanti in directia transformarii digitale, tot mai multe organizatii intelegand ca acest proces poate plasa economia si societatea pe un trend ascendent. Potrivit raportului Digital Futures Index, 75% dintre companiile din Romania isi propuneau, la inceputul acestui an, sa accelereze ritmul cu care adopta solutii cloud.

Digitalizarea este alimentata de date, de accesul la resurse din sfera cloud si de potentialul tehnologiilor avansate, precum inteligenta artificiala sau machine learning. Dar pentru a beneficia de avantajele aduse de aceasta, organizatiile trebuie sa includa in strategiile lor si planuri privind transformarea digitala pe termen lung si sa le implementeze intr-un mod eficient.

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania (anterior, Tech Day), ajuns la cea de-a 6 editie, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului IT din Romania si cel mai important organizat de Microsoft Romania. Pe 8 decembrie, la Nord Events Center by Globalworth, experti in domeniul IT si reprezentanti ai companiei vor aduce in prim-plan inovatiile din Microsoft Azure si cele mai noi tendinte in dezvoltarea de solutii si aplicatii digitale pentru diferite industrii, punand accent pe contributia pe care dezvoltatorii de software o pot aduce in ceea ce priveste dezvoltarea stabila a organizatiilor.

Totodata, participantii vor afla cum pot accelera inovatia cu ajutorul solutiilor cloud, care sunt cele mai noi metode prin care pot spori agilitatea companiilor prin intermediul inteligentei artificiale, precum si care sunt cele mai complexe solutii de securitate dezvoltate de Microsoft.

In deschiderea evenimentului, care isi propune sa aduca in atentia publicului o noua perspectiva asupra transformarii digitale, Bogdan Putinica – General Manager Microsoft Romania si Lucian Ungureanu – Azure Business Lead, Microsoft Romania vor prezenta principalele subiecte ce vor fi abordate in cadrul evenimentului.

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania este platforma potrivita pentru a descoperi impreuna oportunitatile create de tehnologia adusa de Microsoft in Romania, dar si noile modalitati prin care profesionistii in IT, fie ca vorbim de dezvoltatori de software, experti in cloud sau creatori de startup-uri, isi pot transforma ideile in inovatii cu impact global real. Tehnologia a schimbat si va continua sa schimbe lumea, iar noi trebuie sa valorificam potentialul pe care il avem. In Romania exista peste 30.000 de start-up-uri si companii IT, precum si a doua cea mai mare comunitate de dezvoltatori software din CEE, iar Microsoft contribuie de multi ani la dezvoltarea acestor ecosisteme vibrante. Prin programul Microsoft for Startups Founders Hub, facilitam accesul la tehnologii, mentorat si resurse, astfel incat companiile sa-si amplifice sansele de reusita intr-un mediu atat de competitiv. De asemenea, educatia si proiectele de skilling sunt o prioritate pentru noi, programele noastre de perfectionare in IT fiind accesate de 10.000 de persoane in ultimele luni doar in Romania, unde au fost obtinute peste 3.500 de certificari individuale. Microsoft va sustine in continuare activitatea dezvoltatorilor de software, a organizatiilor si a startup-urilor prin crearea de solutii tehnice si instrumente inovatoare care sa le ofere agilitate si rezilienta. Romania poate si trebuie sa isi construiasca viitorul pornind de la potentialul masiv de digitalizare pe care il are, iar noi vom continua sa oferim sprijin pentru a valorifica aceste avantaje care ne plaseaza in pozitia de viitor centru digital regional”, declara Bogdan Putinica, General Manager al Microsoft Romania

Pe scena evenimentului va urca si Daniel Rusen – Director de Marketing & Operatiuni, Microsoft Romania care va sublinia, in discursul sau, importanta digitalizarii pentru crearea unui viitor sustenabil al Romaniei, precum si caile prin care pot fi valorificate beneficiile si oportunitatile aduse de aceasta.

Numerosi alti experti din cadrul companiei vor aborda subiecte de interes si vor analiza, alaturi de participanti, cele mai noi tehnologii, instrumente si aplicatii de inteligenta artificiala si management de date.

Editia din 2021 a reunit peste 1.300 de profesionisti si lideri din domeniul IT si a evidentiat resursele si oportunitatile prin care impactul pozitiv real al digitalizarii pe plan national poate fi amplificat.

Dragos Barbulescu – CTO Sameday Courier: “Ma bucur sa vad ca Microsoft duce traditia Tech Day mai departe si organizeaza o noua editie a acestui eveniment, de data aceasta in format fizic. Sper ca Microsoft Ignite – Spotlight on Romania sa ne ajute sa intelegem mai bine trendurile actuale si modalitatile prin care putem integra inovatia in activitatea noastra, astfel incat sa putem indeplini asteptarile clientilor nostri la cele mai inalte standarde”.

In fiecare an, Microsoft Tech Day ne ajuta sa intelegem mai bine punctul in care ne aflam si directia in care trebuie sa ne indreptam pentru a ne asigura ca munca noastra, ca dezvoltatori de software, aduce un impact semnificativ in organizatiile noastre. Ma bucur ca anul acesta voi avea ocazia sa asist la toate aceste prezentari personal dintr-o sala de eveniment, nu doar online, si ca voi putea dezbate alaturi de ceilalti participanti cele mai noi tendinte in tehnologie”, sustine Vlad Iliescu – expert IT.

Evenimentul Microsoft Ignite – Spotlight on Romania se adreseaza in special profesionistilor si liderilor din domeniul IT - dezvoltatori de software, administratori de baze de date, analisti sau experti in data science. Evenimentul va avea loc in format fizic, iar participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, cu inscriere necesara in prealabil. Agenda completa si formularul de inscriere sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL