loader
Medicover a colectat din piata 120 milioane euro prin instrumentul de finantare Inaugural Schuldschein

Medicover a colectat din piata 120 milioane euro prin instrumentul de finantare Inaugural Schuldschein

Emisiunea Schuldschein a fost suprasubscrisa, depasind valoarea initiala de 100 de milioane de euro

Medicover AB (companie listata public) a plasat cu succes prima sa emisiune Schuldschein (instrument de finantare a unei afaceri, de tipul obligatiunilor, specific pietei germane), in valoare totala de 120 milioane euro, cu transe in euro si perioade de scadenta de cinci, respectiv sapte ani, rate fixe si variabile. Emisiunea a fost suprasubscrisa, depasind valoarea initiala de 100 de milioane de euro.

Prin aceasta tranzactie, Medicover si-a diversificat sursele de finantare si si-a extins substantial baza de investitori, in special in zona investitorilor institutionali din Germania, Polonia, dar si de pe continentul asiatic. Cererea pentru aceasta emisiune si pentru transele aferente a fost mare, ceea ce reflecta situatia financiara buna a companiei.

Medicover isi consolideaza in felul acesta nivelul de lichiditate, profitand de conditiile bune din piata, unde marjele sunt cuprinse intre 1,2% si 1,5%, atat pentru transele cu rate fixe, cat si pentru cele cu rate variabile, cu perioada de scadenta de cinci si sapte ani.

Institutiile financiare Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (Helaba), ING Bank, si Skandinaviska Enskilda Banken AB (companie listata public), filiala Frankfurt, au actionat impreuna in aceasta tranzactie in calitate de intermediari.

Acest acord consolideaza semnificativ pozitia grupului Medicover si ne permite sa ne dezvoltam programele de achizitie de pe pietele din Polonia si Romania. Ne bucuram sa vedem ca organizatii importante ne sustin cresterea si planul de dezvoltare. In ultima perioada, ne-am extins foarte mult pe piata poloneza de stomatologie, unde am extins reteaua cu 15 noi clinici si am majorat numarul de spitale detinute, ajuns acum la peste 20 unitati la nivel de grup, incluzand Spitalul Pelican din Oradea si Spitalul Neomedic din Polonia. Intentionam sa continuam sa ne extindem reteaua de clinici in Romania - unde am adaugat deja retelei 11 noi clinici, printre care Dr. Luca, Iowemed si centrele medicale Phoenix - si sa lansam un program similar in Polonia”, a declarat John Stubbington, COO Healthcare Services, Medicover.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de servicii medicale si de diagnostic, infiintat in 1995. Medicover ofera o gama larga de servicii medicale, printr-o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Cele mai mari piete pentru Medicover sunt Polonia si Germania. In 2018, Medicover a raportat venituri de 672 de milioane de euro si un numar de 20.970 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.medicover.com

Despre Medicover Romania

Medicover Romania este prezenta de peste 24 de ani pe piata serviciilor de sanatate private si dispune de o retea de 36 de clinici in Bucuresti si in tara si doua spitale generaliste: unul in capitala si celalalt in Oradea. Spitalele corespund celor mai inalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienti – si includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale. Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala importanta care ofera servicii medicale si de diagnostic, fondata in 1995. Vizitati www.medicover.ro

Autori

foto
MEDICOVER SRL