loader

MDRT: Fermierii au la dispozitie 230 de milioane de euro pana in ianuarie 2013

Doua dintre cele mai accesate masuri finantate din fonduri europene pentru agricultura se deschid din nou incepand cu data de 26 noiembrie, pentru ultima data in cadrul PNDR 2007-2013.

Sumele puse la bataie sunt impresionante: pentru prima linie de finantare, intitulata „Modernizarea exploatatiilor agricole“, sunt disponibili 150 de milioane de euro. Pentru cea de-a doua linie, „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere“, autoritatile au alocat judetului Iasi 80 de milioane de euro.


Producatorii agricoli pot depune dosarele pentru atragerea fondurilor pana pe data 18 ianuarie 2013. Pentru prima linie de finantare suma maxima care poate fi accesata este de 1,6 milioane de euro, in timp ce pentru a doua un proiect poate obtine pana la 3 milioane de euro


Pot fi finantate proiecte privitoare la modernizarea fermelor, cresterea valorii adaugate, achizitia de utilaje, introducerea de noi produse in productie, depozite frigorifice, depozite pentru produse sau utilaje sau pentru procesarea produselor agricole.