loader
Legrand semneaza Carta Diversitatii din Romania

Legrand semneaza Carta Diversitatii din Romania

Carta Diversitatii reuneste la aceeasi masa 105 semnatari care si-au asumat public principiile Cartei

Legrand, specialistul global in infrastructuri electrice si digitale, anunta semnarea Cartei Diversitatii din Romania, angajandu-se astfel sa continue implementarea principiilor de diversitate si incluziune in cadrul companiei.

Pentru Legrand, angajatii reprezinta o contributie esentiala la succesul global al grupului, asa ca sunt pretuiti si respectati indiferent de identitatea lor, iar, local, am adoptat aceeasi filosofie, inca de la infiintarea companiei, acum mai bine de 25 ani. Consideram ca adeziunea noastra reprezinta un pas firesc si speram sa contribuim astfel la cresterea constientizarii asupra non-discriminarii si egalitatii de sanse in industria in care activam.” a declarat Calin Pascalau, Director General Legrand Romania.

Sunt incantata de faptul ca Grupul pentru care lucrez incurajeaza incluziunea si diversitatea, mai ales ca, in prezent, peste 40% dintre angajatii filialei din Romania sunt femei. La nivel international, Legrand a implementat deja si continua sa sprijine proiecte si initiative care pun in practica principiile Cartei Diversitatii, asa ca am considerat ca nu e doar firesc, ci si necesar sa ne asociem public cu o cauza in care credem si pe care o sustinem deja de ani buni.” a adaugat Mirela Maheu, Human Resources Manager Legrand Romania.

Salutam decizia Grupului Legrand de a sprijini platforma Cartei Diversitatii, un proiect unic in Romania care isi propune sa motiveze organizatiile semnatare sa recunoasca si sa extinda avantajele integrarii diversitatii in practicile organizationale si de resurse umane. Legrand vine in cadrul platformei cu o expertiza solida in managementul diversitatii si suntem convinsi ca toti semnatarii vor aprecia schimbul de bune practici si opiniile specialistilor Legrand”, a declarat Dana Oancea, Project Manager al Cartei Diversitatii din Romania.

La nivel mondial, Grupul Legrand este prezent in peste 90 tari, are aproximativ 38000 angajati, iar 2400 dintre acestia lucreaza in cercetarea si dezvoltarea de produse noi. Legrand crede ca diversitatea angajatilor constituie un factor important pentru inovatie, performanta, precum si pentru mediul de lucru placut. Tocmai de aceea, la sediul central al companiei activeaza angajati de 20 nationalitati diferite, iar, in ceea ce priveste pozitiile de conducere, la finalul lui 2018, 15,2% dintre acestea erau ocupate de femei. Pana in 2021, Legrand si-a propus ca numarul femeilor aflate in pozitii de conducere sa creasca cu 20%. Mai mult, in 2013 compania franceza a initiat proiectul elle@Legrand, care incurajeaza egalitatea de sanse la locul de munca intre femei si barbati si care este in prezent implementat in 20 tari din intreaga lume (America de Nord, Rusia, Marea Britanie, Italia, India sau Peru).

Pe plan local, Legrand este prezenta din 1993, fiind in prezent lider pe diferite segmente de piata din industrie. In ceea ce priveste angajatii locali, diversitatea este una din valorile dupa care se ghideaza compania atat la nivel international, cat si local, astfel ca 40% din membrii echipei locale sunt femei.

Mai multe informatii despre bunele practici Legrand in domeniul diversitatii si incluziunii pot fi gasite aici : https://bit.ly/33TElPb

DESPRE LEGRAND

Legrand este specialistul global in infrastructuri electrice si digitale. Solutiile sale complete pentru cladiri rezidentiale, comerciale, de birouri, invatamant, data center, spitale si alte centre de sanatate, hoteluri si constructii industriale il fac un etalon in domeniu pentru utilizatorii din intreaga lume.

In Romania, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani si comercializeaza, prin intermediul distribuitorilor sai, cele mai variate si inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 marci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.

Bazandu-se pe un program in care sunt implicati toti angajatii si partenerii cheie, strategia Legrand pentru o crestere sustenabila include lansarea constanta de produse si servicii de inalta tehnologie adaptate la nevoile si cerintele pietei. Legrand a raportat vanzari de aproximativ 6 miliarde de euro in 2018. Compania este listata la Euronext Paris si este o componenta notabila a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).

www.legrand.ro; www.legrand.com

DESPRE CARTA DIVERSITATII

Carta Diversitatii din Romania este o initiativa care reuneste la aceeasi masa grupuri cointeresate dintre cele mai diverse si care propune semnatarilor o platforma colaborativa de actiune, dezbatere si schimb de bune practici in jurul managementului diversitatii, a promovarii principiului egalitatii si a principiului nediscriminarii. Carta Diversitatii reuneste la aceeasi masa 105 semnatari care si-au asumat public principiile Cartei. Initiativa acopera cca. 152.000 de angajati.

Autori

foto
LEGRAND ROMANIA SRL