loader
KPMG este lider pe piata tranzactiilor in Romania si la nivel global

KPMG este lider pe piata tranzactiilor in Romania si la nivel global

In 2016, KPMG a fost recunoscuta de Thomson Reuters si Bloomberg drept liderul pietei globale de servicii M&A pentru intreprinderile mici si mijlocii dintre firmele Big Four si M&A boutique.

Conform Thomson Reuters Mid-Market M&A Review, KPMG este lider de piata in domeniul M&A in anul 2016 cu 432 de tranzactii anuntate si finalizate, cu valori de pana la 500 de milioane de dolari. In plus, KPMG si-a pastrat pozitia de lider in European Involvement Mid-Market Rankings, cu 321 de tranzactii, si in Eastern Europe Involvement Mid-Market Rankings, cu 33 de tranzactii.

 

Bloomberg M&A Advisory League Tables plaseaza KPMG in fruntea pietei globale de servicii M&A pentru intreprinderile mici si mijlocii (tranzactii de pana la 50 de milioane de dolari) cu 245 de tranzactii si o valoare totala de 1,2 miliarde de dolari conform valorilor tranzactiilor anuntate. In Global Private Equity Mid-Market Rankings, KPMG ocupa prima pozitie in ceea ce priveste tranzactiile cu valori de pana la 50 milioane de dolari, cu 81 de tranzactii in valoare de 378 de milioane de dolari.

 

In Romania, KPMG Deal Advisory ramane lider de piata in ceea ce priveste numarul de tranzactii finalizate, potrivit DealWatch M&A League Board din 2016. Cele 10 tranzactii finalizate in 2016 includ companii dintr-o gama larga de industrii precum: energie, telecomunicatii, afaceri imobiliare, industria prelucratoare si online.

 

Bogdan Vaduva, partener KPMG Deal Advisory, liderul departamentului de M&A in Romania, declara: “Suntem mandri ca firma KPMG a fost recunoscuta lider in domeniul M&A, atat la nivel global, cat si local. Aceasta recunoastere reflecta modul in care munca in echipa pe mai multe platforme pentru a oferi servicii de calitate ii ajuta pe clienti sa se adapteze provocarilor si nevoilor create de conditiile de piata tot mai complexe. Suntem pregatiti sa mentinem aceste standarde inalte in anii urmatori, mai ales ca exista indicii ca activitatea M&A din Europa are o tendinta ascendenta.”

 

KPMG Romania are un istoric foarte bun in ceea ce priveste generarea de valoare prin tranzactii, cu o abordare integrata in prestarea de servicii complexe si de calitate pentru organizatii, inclusiv asistenta in tranzactii, evaluare si due dilligence. KPMG Romania este recunoscuta ca un important centru M&A, oferind servicii specifice industriei pentru a satisface nevoile clientilor si facilitand contactul direct si imediat cu decidentii implicati in tranzactiile potentiale.

 

Bogdan Vaduva continua: “Am dobandit o ampla experienta in vanzarea catre companii locale sau straine in 2016. Exista oportunitati majore in Romania in 2017, datorita interesului crescut al intreprinzatorilor locali, fondurilor de investitii si jucatorilor strategici. Consider ca Romania a devenit o piata mai interesanta din punct de vedere economic.”

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL