loader
Instant Factoring inchide o runda de crestere de capital pre-seria A in valoare de 500.000 euro

Instant Factoring inchide o runda de crestere de capital pre-seria A in valoare de 500.000 euro

Instant Factoring sprijina dezvoltarea firmelor mici, cu o cifra de afaceri de pana la 2 milioane euro, furnizandu-le solutii de finantare online – factoring

Instant Factoring, primul start-up romanesc ce ofera factoring online micilor antreprenori, inchide o runda de investitii de capital pre-seria A ce se ridica la 500.000 euro din partea unor investitori cu o bogata experienta internationala.

Capitalul atras in aceasta runda va contribui la consolidarea pozitiei noastre pe piata locala prin extinderea portofoliului de clienti din randul micro-intreprinderilor si companiilor mici din Romania, si va fi investit in dezvoltarea platformei de factoring online, si a activitatilor strategice de branding si marketing digital”, a declarat Cristian Ionescu, CEO & Presedinte, Instant Factoring.

Instant Factoring se afla la prima runda de finantare de capital privat, in afara de capitalul initial subscris in 2018 de catre fondatori, in valoare totala de 500.000 euro. Astfel, investitia totala de capital din partea fondatorilor si a noilor actionari atinge valoarea de 1 milion euro.

Noua investitie atrasa de Instant Factoring vine din partea unor antreprenori si investitori de talie internationala – Dl Xenofon Vodorouglou, Dl Constantin Goulimis si EDUCATIVA, un grup de intreprinderi sociale cu focus in domeniul educatiei. 

De asemenea, in toamna lui 2018, Instant Factoring a atras o finantare de tip capital de lucru de 1,5 milioane euro din partea unui fond de investitii american de impact social, imprumut destinat desfasurarii operatiunilor de finantare de tip factoring si achizitiei portofoliilor de  facturi ale companiilor.

Companiile mici din Romania se confrunta cu o acuta lipsa a lichiditatilor in activitatea curenta, necesitate pe care nu o pot acoperi din alte surse, iar factoring-ul online oferit de Instant Factoring este solutia rapida si la indemana oricareia dintre ele, prin care pot evita blocajul financiar si accesa capitalul atat de necesar dezvoltarii afacerii”, continua Cristian Ionescu.

Instant Factoring sprijina dezvoltarea firmelor mici, cu o cifra de afaceri de pana la 2 milioane euro, furnizandu-le solutii de finantare online – factoring. Platforma tehnologica permite analiza facturii finantabile intr-un interval de 2 ore, iar in maxim 24 de ore clientul primeste banii in cont, pentru facturi de pana la 250.000 lei.

Despre InstantFactoring.com

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din Romania dedicata companiilor mici si microintreprinderilor si membru al Asociatiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN inregistrat la Banca Nationala a Romaniei. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini dezvoltarea micilor companii prin solutii de finantare rapida si facila, cu ajutorul tehnologiei.

Instant Factoring a fost desemnat Cel mai bun Startup Fintech al Anului din Europa Centrala in cadrul Central European Startup Awards (CESA Awards) 2018.

Autori

foto
INSTANT FACTORING IFN SA