loader

ING va investi 800 de milioane de euro in platformele sale digitale si va concedia 7.000 de angajati

Potrivit AGERPRES, ING Group, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anuntat luni ca intentioneaza sa concedieze 7.000 de angajati, in special in Belgia si Olanda, si sa investeasca masiv in platformele sale digitale, pentru a economisi anual 900 milioane de euro (un miliard de dolari), pana in 2021, transmit Bloomberg si Reuters.

Deciziile vin pe fondul presiunilor cu care se confrunta institutia din cauza cerintelor autoritatilor de reglementare privind capitalul si a ratelor scazute ale dobanzilor.


In urmatorii cinci ani, ING Group va investi 800 milioane de euro in platformele sale digitale si va aloca un miliard de euro pentru acoperirea costurilor legate de concedieri.


Si Commerzbank AG, a doua mare banca din Germania, a anuntat joi ca va concedia aproape 10.000 de angajati, mai mult de o cincime din totalul fortei sale de munca, si va suspenda plata dividendelor, conform procesului de reorganizare demarat de noul director general Martin Zielke.


La sfarsitul lunii iunie, ING avea pe plan global 51.833 de angajati.


Directorul general al ING, Ralph Hamers, vrea sa transforme banca intr-o banca orientata pe Europa si vrea sa extinda activitatea de creditare catre consumatori si companii in afara pietei domestice, pe masura ce dobanzile extrem de reduse si cerintele organismelor de reglementare in materie de consolidare a capitalului risca sa reduca profitul.


ING Bank ofera servicii bancare unui numar de peste 34 milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.
Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti — companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Romania a obtinut un profit de net de 84 de milioane de lei in T1 2016, cu 3% mai mare decat in T1 2015.


AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)http://www.agerpres.ro/economie

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES