loader
ING Bank Romania lanseaza ING Pay – solutia de plata cu telefonul mobil

ING Bank Romania lanseaza ING Pay – solutia de plata cu telefonul mobil

ING lanseaza serviciul de plata cu telefonul mobil disponibil pentru sistemele de operare Android, versiunea 4.4 sau superioara. Serviciul poate fi activat direct din Home’Bank, in 2 pasi.

ING Bank Romania a lansat serviciul de plata cu telefonul mobil ING Pay pentru clientii persoane fizice, ce poate fi activat simplu din ING Home’Bank, dupa actualizarea aplicatiei. Serviciul este momentan disponibil numai clientilor care folosesc un telefon cu sistem de operare Android, versiunea 4.4 sau superiora, urmand sa fie anuntata si o solutie pentru utilizatorii de sistem iOS.

La activarea ING Pay, se emite instant si gratuit un card virtual, atasat la oricare dintre conturile curente in lei deschise la ING. Clientul poate configura care este contul pe care activeaza plata cu telefonul. Clientii pot activa ING Pay pe doua telefoane inregistrate ca dispozitive de incredere.

Plata efectiva cu telefonul presupune doar apropierea telefonului de POS, cu ecranul activat si comunicarea NFC activata. ING Pay poate fi folosit la orice POS care accepta plata contactless din tara sau din strainatate. Daca valoarea tranzactiei depaseste suma limita setata din Home’Bank, utilizatorul va introduce codul pin setat pentru acest card direct in POS. In plus, clientii pot seta din ING Home’Bank limitele de tranzactionare pentru platile cu telefonul.

La fiecare plata cu ING Pay, clientii primesc o notificare direct pe telefon, pentru a avea controlul tranzactiilor si sumelor aprobate, dar si situatia soldului. De aceea, o data cu aceasta lansare, serviciul de alerte push devine gratuit pentru toti clientii ING. Serviciul ING Pay nu implica niciun comision si nicio taxa de utilizare.

ING Pay poate fi folosit chiar daca telefonul nu este conectat la internet, pentru maximum 10 tranzactii intr-un interval de 15 zile. Apoi, va fi nevoie de o conectare la internet pentru o validare de securitate.

ING Home’Bank – platforma one-stop-shop pentru clientii ING

„70% dintre utilizatorii ING Home’Bank acceseaza serviciul de pe telefonul mobil pentru a face tranzactii, a verifica contul, a rezerva o oferta in ING Bazar sau a lua creditul de nevoi personale online. Tot mai multi clienti isi doresc optiunea unei banci pur digitale, promisiune pe care ne-o asumam, iar plata cu telefonul mobil este inca un pas in aceasta directie. Relatia cu banca ar trebui sa ne faca viata mai usoara, prin servicii simple, accesibile, sigure si rapide tocmai pentru ca sunt disponibile online si pe mobil. Bankingul nu ar trebui sa fie o povara, ar trebui sa fie extrem de simplu si accesibil, ca orice experienta online”, declara Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.

In prezent 625.000 de clienti folosesc activ platforma ING Home’Bank dintre care 427.000 o acceseaza de pe telefonul mobil, logandu-se in medie de 15 ori pe luna. Frecventa logarilor este la jumatate pentru utilizatorii aplicatiei de pe desktop. La nivelul tranzactiilor numarul este similar intre cele doua canale, cu o medie de 5 tranzactii pe luna de pe telefon si 4 tranzactii de pe desktop. ING Bank Romania are in prezent intreg portofoliul de carduri de tip contactless si raporteaza 700.000 de clienti care fac in medie 16 tranzactii pe luna la POS-urile comerciantilor.

„Viziunea unei banci digitale presupune relatia exclusiv online cu banca si avem incredere ca vom putea oferi acest serviciu pentru clientii nostri. Vedem deja tendinta in comportamentul lor, accesand Home’Bank o data la doua zile de pe telefonul mobil, dar numai o vizita pe an in office. ING Home’Bank este o platforma de banking cu o gama tot mai completa de servicii, devenind un one-stop-shop pentru clienti”, explica Robert Anghel, Head of Daily Banking ING Bank Romania.

ING Home’Bank ofera clientilor inclusiv o experienta completa de shopping. ING Bazar va continua sa prezinte reduceri de la comercianti, disponibile in exclusivitate clientilor ING. ING Bazar aduce ofertele speciale de rate fara dobanda pentru clientii ING Credit Card. Noile functionalitati au fost gandite cu scopul de a economisi timp si bani pentru utilizatori.

Astfel, pe langa un design mai intuitiv, clientii pot acum salva electronic in ING Bazar cardurile de fidelitate de la alti comercianti.
 

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM - SUCURSALA BUCURESTI