loader
Incepand de anul acesta, CIO Council reprezinta interesele executivilor CIO din Romania, in cadrul asociatiei paneuropene EUROCIO

Incepand de anul acesta, CIO Council reprezinta interesele executivilor CIO din Romania, in cadrul asociatiei paneuropene EUROCIO

CIO Council Romania a intrat in 2018 in cadrul asociatiei pan-europene EuroCIO si reprezinta Corpul National (National Bodies) al executivilor CIO din tara noastra la nivel european.

European CIO Association (EUROCIO) este o asociatie independenta, non-profit, inregistrata in Bruxelles, si este singura asociatie pan-europeana care reprezinta executivii CIO (Chief Information Officer) si directorii IT la nivel european. Ea are in componenta peste 1.000 de membri din 16 tari europene. Comunitatea este formata atat din membri individuali, cat si din asociatii nationale, in numar de 13, care coordoneaza peste 700.000 de angajati din domeniul IT, cu bugete de peste 150 miliarde de euro anual.

 

EuroCIO militeaza pentru o platforma unica pentru executivii CIO si senior IT Professionals, in care acestia pot schimba informatii, impartasi experiente si studii de caz, pot stabili contacte si pot face networking la nivel european.

 

EuroCIO sprijina comunitatea de profesionisti IT in raport cu vendorii IT si autoritatile europene precum Comisia Europeana sau Parlamentul European, acordand sprijin in numeroase proiecte sau initiative legislative europene din acest domeniu.

 

„Integrarea CIO Council Romania in marea asociatie pan-europeana EuroCIO constituie o recunoastere a valorii comunitatii IT din Romania si implicit a executivilor CIO din Romania.


Aderarea la EuroCIO ne va permite sa interactionam in mod direct cu comunitatea CIO europeana, sa schimbam informatii, sa participam si sa influentam proiectele si initiativele legislative din domeniul tehnologiei informatiei ale Comisiei Europene”, a declarat Yugo Neumorni, presedintele CIO Council Romania.

 

Yugo Neumorni, CIO Hidroelectrica, reprezinta asociatia CIO Council Romania in cadrul EuroCIO, fiind membru in Boardul asociatiei. Totodata, ocupa si functia de Cybersecurity Council Chairman.

 

Reprezentantii EuroCIO vor fi prezenti la Bucuresti pe 16 mai, in cadrul evenimentului CIO Council National Conference, editia a VI-a, organizata de catre CIO Council si Revista CARIERE.
 

Autori