loader
Globalworth incepe constructia Constanta Business Park, cel mai extins parc mixed-use din Romania

Globalworth incepe constructia Constanta Business Park, cel mai extins parc mixed-use din Romania

Globalworth Industrial, sub-brandul de industrial si logistica al dezvoltatorului imobiliar Globalworth, a inceput lucrarile la Constanta Business Park, unul dintre cele mai mari proiecte mixed-use din Romania.

Parcul de afaceri se dezvolta pe un teren  de aproximativ 100 de hectare si va include spatii industriale si de logistica, spatii de productie, un nod intermodal, cladiri de birouri si spatii pentru servicii.

„Am ales sa dezvoltam acest proiect in Constanta deoarece le putem oferi viitorilor chiriasi o serie de avantaje unice datorate amplasarii strategice. Judetul Constanta  beneficiaza, in primul rand, de cea mai buna conectivitate din Romania din punctul de vedere al infrastructurii, cu acces rutier si feroviar facil,  precum si acces la rute maritime si fluviale. Constanta Business Park va reprezenta in acest sens cea mai buna locatie pentru dezvoltarea operatiunilor lantului de aprovizionare. Constanta este si cel mai urbanizat judet din Romania si se afla in TOP 5 ca numar de studenti si numar de absolventi de facultate, astfel ca ofera chiriasilor acces la forta de munca bine pregatita”, a declarat Mihai Zaharia, Director of Investments and Capital Markets al Globalworth.  

Constanta Business Park este situat in apropiere de Portul Constanta, al patrulea cel mai mare port din Europa ca suprafata. Mai mult, locatia este conectata la 3 coridoare de transport importante la nivel pan-european: Coridorul IV (Europa de Vest si de Est), Coridorul VII (Dunarea) si Coridorul IX (Europa de Nord si de Sud).

Dezvoltarea Constanta Business Park se va derula in perioada 2019 – 2024 si va cuprinde mai multe faze de executie, care vor avea ca rezultat o suprafata inchiriabila de peste 550.000 mp. In prima etapa, initiata deja, Globalworth Industrial are in vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafata inchiriabila estimata la 21.000 mp. Prima etapa include de asemenea infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces si conexiunea cu artera rutiera principala.

Asemenea tuturor proiectelor dezvoltate de Globalworth, Constanta Business Park este un proiect bazat pe solutii de sustenabilitate, respectand politicile de mediu sustinute de companie.

Lucrarile la prima faza a parcului de afaceri sunt prevazute sa fie finalizate in cursul anului 2020.

Proiectul Constanta Business Park este dezvoltat prin intermediul parteneriatului strategic cu Global Vision, companie cu un istoric de peste 15 ani in sectorul industrial si logistic. Dezvoltatorul are o vasta expertiza in servicii si management in constructii si inginerie civila.

„Este un proiect de anvergura, menit sa devina cel mai mare pol de business din regiunea de est si sud-est a Romaniei. Avem acorduri de principiu cu firme din zona de productie, distributie si logistica pentru spatii disponibile in primul corp de cladire, incepand din trimestrul 2 al anului viitor. Este un interes deosebit pentru inchirierea spatiilor de logistica, ceea ce ne reconfirma potentialul regiunii Constanta. Totodata, suntem in discutii avansate cu doi retaileri alaturi de care definim specificatiile si conditiile de colaborare pentru spatiile comerciale din Constanta Business Park. Continuam promovarea acestui proiect in Romania si, sigur, catre investitori din strainatate, atat pentru segmentul de productie, cat si pentru cel de cercetare-dezvoltare”, a declarat Serban Juverdeanu, Head of Development al Global Vision.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliara activa in Europa Centrala si de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra si citata in segmentul AIM, care activeaza in Romania si Polonia, in ambele tari devenind principalul investitor pe piata imobiliara de birouri. Globalworth dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesionisti in Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 685 de companii nationale si multinationale. In Romania, Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara, Constanta si Pitesti, in timp ce in Polonia proprietatile sale se regasesc in Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.

Globalworth Industrial este o platforma de dezvoltare si investitii in piata imobiliara de logistica si industrial, care aduna pana in acest moment in portofoliu parcuri premium in locatii strategice precum Pitesti si Timisoara. Acest sector al companiei Globalworth beneficiaza de o expansiune rapida, cu proiecte de anvergura in derulare in apropierea oraselor Constanta, Bucuresti si Timisoara.

La finalul lunii Iunie 2019 portofoliul Globalworth Industrial insuma o suprafata de 190.000 mp.