loader

Gerhard Roiss(OMV): Potentialul descoperirilor din Marea Neagra reprezinta cheia pentru Romania si Europa

Potentialul descoperirilor din Marea Neagra reprezinta cheia pentru cresterea economica a Romaniei, pentru Europa si pentru tarile vecine, a declarat presedintele executiv al OMV, Gerhard Roiss in cadrul OMV European Media Summit. Managerul a mai declarat ca potentialul de gaze naturale din Marea Neagra ar putea fi cea mai mare descoperire din ultimii ani.

' Potentialul productiei de gaze naturale din perimetrele din Marea Neagra reprezinta un semnal de crestere economica pentru Romania, reprezinta cheia, atat pentru tara, cat si pentru Europa si pentru statele vecine', a declarat Gerhard Roiss. In afara de activitatile de explorare derulate in perimetrul Neptun din Marea Neagra, OMV a obtinut dreptul de a explora in alte doua perimetre offshore din vecinatate, din Bulgaria si Ucraina. Este vorba despre perimetrele din Khan Asparuh in Bulgaria si Skifska in Ucraina.


Descoperirile preliminare in perimetrul Neptun au avut loc in februarie 2011. Perimetrul Neptun are o suprafata de aproximativ 9.900 kilometri patrati in ape cu o adancime ce variaza intre 50 si 1.700 metri. In noiembrie 2008, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited si OMV Petrom au semnat un acord prin care ExxonMobil a achizitionat o participatie de 50% in zona de mare adancime a perimetrului Neptun. De la acel moment, cele doua companii au lucrat indeaproape pentru achizitia de date seismice 3D si pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi in perimetrul Neptun.