loader
GEFCO lanseaza Fabrica Inovarii pentru accelerarea proceselor interne

GEFCO lanseaza Fabrica Inovarii pentru accelerarea proceselor interne

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale in lantul de aprovizionare si lider european pe piata logistici auto, a anuntat astazi deschiderea Fabricii Inovarii.

Initiativa este o piatra de hotar in strategia pe care si-a propus-o firma pentru inovare si are drept miza promovarea ideilor noi si a creativitatii in randul echipelor GEFCO din intreaga lume.


Cultivarea spiritului inovator la nivel intern


Fabrica Inovarii este proiectata si implementata astfel incat sa contribuie la dezvoltarea culturii interne a inovatiei, incurajand fiecare angajat sa inventeze si sa exploreze rute de gandire divergente, cu potentialul de a fi transformate in solutii care sustin cresterea companiei. Grupul urmareste sa amplifice spiritul creativ al angajatilor sai, oferindu-le accesul la un incubator intern pentru cele mai promitatoare idei creative pe care le au.


Fabrica Inovarii va functiona pe parcursul intregului an, permitandu-le echipelor candidate sa isi depuna aplicatiile si sa isi prezinte ideile in toata perioada. Pistele de inovare pot viza orice zona a activitatii desfasurate de GEFCO, singurele criterii fiind ca ideile propuse sa respecte principiile inovatiei asa cum sunt ele stabilite de companie, sa vina in intampinarea unei nevoi a clientului si sa fie scalabile la nivelul intregului Grup. De filtrarea si selectarea celor mai bune idei se va ocupa o comisie interna de experti.


„Suntem deosebit de incantati sa anuntam lansarea Fabricii Inovarii, gandita sa promoveze spiritul creativ si inovatia in randurile angajatilor nostri”, spune Luc Nadal, presedintele consiliului de administratie al GEFCO. „Telul GEFCO este sa furnizeze clientilor sai solutii de achizitie inteligente si flexibile, si sunt increzator ca Fabrica Inovarii ne va fi de mare ajutor in impingerea limitelor si accelerarea cresterii.”


Inovatia in comunitate


GEFCO deja lucreaza la cultivarea ecosistemului intern al inovarii, travaliu concretizat in reusite precum My car is there, serviciu de transport ii permite clientului sa gestioneze livrarea noii sale masini prin intermediul unei aplicatii telefonice. Pe 12 iunie, GEFCO a primit titlul de lider in inovatie la Automotive Logistics Europe 2018 Conference.


In plus, pentru a accelera procesul inovarii, Grupul monitorizeaza in mod activ evolutia initiativei de inovare, si incurajeaza o abordare de tip „testeaza si invata” a noilor tehnologii, folosind spre exemplu roboti pentru managementul depozitelor in Franta sau drone pentru a face inventarul depozitelor in Spania. In acelasi timp, GEFCO colaboreaza cu start-up-uri pentru accelerarea inovatiei. Fabrica Inovarii este aliniata la politica Grupului privind inovatia, dezvoltata cu cativa ani in urma si reconsolidata prin parteneriate recente.


In luna martie a anului 2018, Grupul si-a anuntat colaborarea cu Techstars, un accelerator global care a sustinut lansarea a peste 1000 de start-up-uri din toata lumea. Prin aceasta conlucrare, GEFCO devine implicit partener al Partech Shaker, un campus international care li se adreseaza afacerilor la inceput de drum, unde companiile care isi fac intrarea in sectorul tech au cele mai prielnice conditii posibile pentru a se dezvolta.

Autori

foto
GEFCO ROMANIA SRL