loader
Fundatia Globalworth continua parteneriatul cu Fundatia Renasterea prin implicarea in campania Happy Run - Race for the Cure

Fundatia Globalworth continua parteneriatul cu Fundatia Renasterea prin implicarea in campania Happy Run - Race for the Cure

Pana in prezent, suma totala alocata de Globalworth programelor Fundatiei Renasterea pentru preventia cancerului la san depaseste 80.000 de euro

Fundatia Globalworth a sustinut cea de-a cincea editie a cursei Happy Run – Race for the Cure Romania, cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii. Evenimentul, o sarbatoare a invingatoarelor in lupta cu cancerul, a avut loc pe 29 septembrie 2019, in Parcul Herastrau.

Fundatia Globalworth isi propune sa sustina sanatatea si accesul la servicii medicale, pornind de la ideea ca nimic nu poate fi realizat fara o baza solida in acest domeniu.

Parteneriatul cu Fundatia si compania Globalworth este extraordinar de important pentru programele Fundatiei Renasterea, prin complexitatea proiectelor sustinute – achizitie de echipamente medicale, efectuarea de investigatii medicale gratuite si campanii de informare pentru tinere asupra importantei preventiei si a adoptarii unui stil de viata sanatos, dar si campanii de awareness pentru sanatatea femeii. Suntem foarte onorati de increderea acordata si speram ca acest model de parteneriat intre ONG-uri sa fie replicat la scara cat mai larga.” – a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea.

Ne propunem sa ne implicam activ in comunitatea in care ne desfasuram activitatea si sa sustinem initiative cu un impact pozitiv real. Prin finantarea unor astfel de campanii dorim sa subliniem inca o data importanta programelor de preventie pentru sanatatea femeii si a controlului medical periodic in depistarea precoce a cancerului de san si de col uterin.” – a adaugat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundatiei Globalworth.

Colaborarea dintre Globalworth si Fundatia Renasterea a inceput in anul 2017, cand Globalworth Tower, a doua cea mai inalta cladire de birouri din Romania, a fost iluminata in roz, culoarea ce simbolizeaza lupta impotriva cancerului de san. Ulterior, Globalworth a contribuit cu o donatie de 11.000 de euro pentru achizitionarea unui ecograf 4D in valoare de 38.000 euro, echipamentul ultraperformant fiind folosit in Centrul Medical de Excelenta Renasterea. In 2018, Fundatia Globalworth a alocat suma de 30.000 de euro si astfel s-a implicat in programele de prevenire si diagnosticare precoce a cancerului la san si col uterin. In urma acestei finantari s-au realizat 829 de investigatii medicale femeilor din categorii vulnerabile: ecografii mamare, mamografii, consultatii ginecologice, teste Babes-Papanicolau si s-a oferit o contributie pentru Asociatia de Sprijin pentru Paciente Oncologice.

In acest an, Fundatia Globalworth a sustinut cu suma de 40.000 de euro programele Fundatiei Renasterea ce au inclus campania Happy Run - Race for the Cure si  proiectul „Adolescenta in roz”. Acesta din urma  a  presupus derularea in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara, Iasi si Oradea a unor campanii de constientizare in randul liceenelor cu privire la  pericolul cancerului de san. Pana in prezent, suma totala alocata de Fundatia Globalworth in programele de preventie a cancerului la san ale Fundatiei Renasterea este de peste 80.000 de euro.

Despre Fundatia Globalworth

Fundatia Globalworth a fost infiintata in 2018 de Globalworth, liderul pietei de cladiri de birouri din Romania si Polonia, si este o entitate non-profit, fiind independenta de activitatile comerciale ale grupului. Fundatia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri si tehnologie. 

Pornind de la ideea ca viitorul oricarei societati este reprezentat de generatiile tinere, fundatia se concentreaza pe grija pentru oameni, care poate fi sustinuta prin programe de educatie si prin proiecte care le pot imbunatati acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria sociala din care fac parte. La fel de importante sunt si initiativele care au ca scop construirea de locuri si dezvoltarea de comunitati urbane in care oamenii se pot intalni, pot interactiona si pot gasi impreuna solutii care ii ajuta pe cei cu nevoi speciale. In completarea acestora, Fundatia Globalworth crede in impactul pozitiv al proiectelor care integreaza tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor si sustine finantarea inovatiilor care, printre altele, pot aduce oamenii impreuna.

Despre Fundatia Renasterea

Fundatia “Renasterea” pentru Educatie, Sanatate si Cultura a fost infiintata in anul 2001, aducand pentru prima data in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor: cancerul de san. In urma activitatii sustinute, guvernul Romaniei a acordat Fundatiei Renasterea, statutul de Organizatie de Utilitate Publica.

Autori

foto
FUNDATIA GLOBALWORTH
foto
FUNDATIA RENASTEREA