loader

Franklin Templeton isi reitereaza propunerea de listare secundara a Fondului Proprietatea la Bursa de Valori din Varsovia

Franklin Templeton Investment Management Limited, administratorul Fondului Proprietatea doreste sa reitereze ca ramane hotarat sa colaboreze in mod constructiv cu CNVM, in vederea realizarii listarii secundare a Fondului la Bursa de Valori din Varsovia, in beneficiul pe termen lung al actionarilor Fondului.

Hotararea AGEA nr. 11 / 27 iunie 2012 pentru imputernicirea Administratorul Fondului in vederea efectuarii demersurilor pentru listarea secundara la Bursa de Valori din Varsovia, a devenit valida si obligatorie pentru Fond si actionarii sai imediat dupa adoptarea sa cu o majoritate de 99% in Adunarea Generala a Actionarilor din 27 iunie 2012. Administratorul Fondului si consortiul de brokeri au lucrat asiduu cu institutiile si depozitarii relevanti in vederea realizarii pasilor necesari pentru atingerea acestui obiectiv.

 

În luna mai 2012, in cadrul unei intalniri dintre Administratorul Fondului, CNVM si Depozitarii Centrali din Romania si Polonia, a fost confirmat faptul ca sunt necesare unele modificari ale Regulamentelor CNVM nr. 13/2005 si nr. 5/2010 pentru a permite stabilirea unei legaturi directe intre cei doi depozitari. Ulterior modificarii acestor regulamente vor fi necesare modificari corespunzatoare ale Codului Depozitarului Central, modificari care necesita de asemenea aprobarea CNVM si a Bancii Nationale a Romaniei. Întelegem faptul ca CNVM este in proces de elaborare a modificarilor la regulamentele CNVM respective si asteptam cu interes in viitorul foarte apropiat informatii despre orice progres in acest sens, pentru a le transmite actionarilor Fondului.

 

Administratorul Fondului intelege dificultatile aferente acestui proces si va continua sa coopereze, sa informeze si sa ofere orice fel de sprijin de care CNVM si Depozitarii Centrali din Romania si Polonia ar avea nevoie, pentru a duce la indeplinire vointa actionarilor privind realizarea listarii secundare la Bursa de Valori din Varsovia.