loader
foodpanda: Una din 20 de comenzi online de mancare se livreaza studentilor

foodpanda: Una din 20 de comenzi online de mancare se livreaza studentilor

Aproximativ 5% din totalul comenzilor sunt realizate de catre studenti iar procentul va creste semnificativ pe parcursul anului, mai ales in lunile de iarna

Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, circa 5% din totalul comenzilor pe platforma au fost realizate de catre studenti, in cele doua saptamani de la inceperea anului universitar. In ultimul an, comenzile online de mancare in campusurile studentesti au inregistrat o crestere de peste 42%. 

In topul oraselor in care studentii comanda cel mai mult se afla Bucurestiul, urmat de Iasi si Cluj-Napoca. In ceea ce priveste campusurile universitare, primele trei in topul comenzilor online de mancare sunt: Complexul Studentesc Regie si West Gate Studios din Bucuresti, urmate de Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu din Iasi.

Comenzile studentilor pe platfoma foodpanda au reprezentat un procent important in primele doua saptamani de la inceputul anului universitar, procent care estimam ca va creste semnificativ pe parcursul anului, mai ales in lunile de iarna. Timpul rapid de livrare, procesul facil de comanda, diversitatea bucatariilor pe care le au la dispozitie pe platforma, dar si lipsa unui spatiu propice prepararii mancarii in foarte multe cazuri sunt doar cativa dintre factorii care ii determina pe acestia sa comande preparate online”, declara Andreea Petrisor, Managing Director Delivery Hero Romania.

Studentii prefera plata in numerar la livrare

Conform datelor furnizate de companie, suma medie pe care o platesc studentii pentru o comanda este de aproximativ 48 lei, iar modalitatea de plata preferata de acestia este cea in numerar, la livrare. De asemenea, cele mai multe comenzi sunt plasate in jurul pranzului si al cinei, in intervalele orare 12:00-13:00 si 19:00-20:00.

De la inceputul anului universitar si pana in prezent, cele mai comandate preparate culinare online de catre studenti au fost: pizza taraneasca, meniurile crispy de pui, sandvisurile cu piept de pui, supa de pui cu taitei si crema de zahar ars.

Despre foodpanda

foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, colaborand, in prezent, cu peste 1500 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu, Pitesti, Targu Mures si Baia Mare.

Autori

foto
MINOMEX COM SRL