loader

Fondul Proprietatea saluta numirea noului Consiliu de Administratie al Salrom si asteapta o decizie rapida de listare

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator de investitii al Fondului Proprietatea (“Fondul”), saluta numirea unui nou Consiliu de Administratie la Salrom, in conformitate cu principiile de guvernanta corporativa stabilite prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului („OUG”) 109/2011.

Decizia a fost adoptata de Adunarea Generala a Actionarilor intrunita in data de 8 iulie.

 

“Dorim sa felicitam Ministerul Economiei pentru numirea cu succes a unui nou Consiliu de Administratie la Salrom, printr-un proces transparent, conform cu standardele de guvernanta corporativa stabilite prin OUG 109/2011. Speram ca noul consiliu va selecta rapid un nou director general, care ar trebui sa propuna si sa implementeze un plan de dezvoltare sustenabil, incluzand o strategie pe termen mediu si lung, precum si sa imbunatateasca rezultatele financiare ale companiei”, a comentat Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

 

Acesta a adaugat: “Mai mult, speram ca noul consiliu va prezenta actionarilor o propunere de listare a Salrom prin intermediul unui IPO, care ar fi benefic atat pentru companie, cat si pentru actionarii sai actuali si viitori. Listarea companiei este, in opinia noastra, urmatoarea decizie importanta care trebuie luata de Ministerul Economiei pentru a asigura continuarea succesului Salrom.”

 

Fondul Proprietatea incurajeaza Ministerul sa sprijine acest IPO datorita multiplelor sale avantaje, precum cresterea transparentei, imbunatatirea responsabilitatii managementului si cresterea vizibilitatii companiei. In acelasi timp, IPO-ul Salrom ar contribui la cresterea lichiditatii pe Bursa de Valori Bucuresti, sprijinind astfel dezvoltarea pietei locale de capital.

 

Fondul Proprietatea s-a angajat sa sprijine oferta publica initiala a Salrom, prin acoperirea tuturor costurilor aferente procesului de listare, fiind in acelasi timp singurul vanzator, ceea ce permite statului sa-si pastreze pozitia de actionar majoritar. Conform acestei propuneri, in urma IPO-ului, investitorii institutionali si de retail privati, inclusiv Fondul, vor detine 49% din Salrom, in timp ce statul, prin Ministerul Economiei, va pastra o participatie de 51%.

Autori

foto
FONDUL PROPRIETATEA SA