loader
EY si Radu si Asociatii SPRL au asistat familia Rusu in procesul de vanzare a unei participatii de 75% in grupul Rus Savitar – Casa Rusu

EY si Radu si Asociatii SPRL au asistat familia Rusu in procesul de vanzare a unei participatii de 75% in grupul Rus Savitar – Casa Rusu

In urma tranzactiei, Cristian Rusu ramane implicat in afacere, atat in calitate de actionar, cat si in calitate de Director General

In tranzactia prin care fondul de investitii Greenbridge a preluat participatia majoritara in grupul Rus Savitar – Casa Rusu, vanzatorii au fost asistati de o echipa multidisciplinara formata atat din consultanti din cadrul echipei de asistenta in tranzactii a EY Romania (M&A si debt advisory), cat si din avocati specializati in tranzactii din cadrul Radu si Asociatii SPRL.

Fondul de investitii Greenbridge a preluat de la familia Rusu o participatie de 75% in grupul Rus Savitar – Casa Rusu, unul dintre principalii producatori si retaileri de mobila din Romania. In urma tranzactiei, Cristian Rusu ramane implicat in afacere, atat in calitate de actionar (cu o participatie de 25% din actiuni), cat si in calitate de Director General.

Tranzactia, care transforma o afacere de familie intr-un business cu perspective regionale, a fost negociata si implementata pe durata mai multor luni. Discutiile au avut in vedere atat elementele tipice pentru o tranzactie de fuziuni si achizitii (M&A), cat si modul de functionare a noului parteneriat.

Sunt incantat ca tranzactia a fost finalizata cu succes. Pe durata intregului proces am fost consiliat de o echipa multidisciplinara de consultanti, specialisti in ariile lor de practica din cadrul EY si Radu si Asociatii SPRL. Am avut in toate etapele tranzactiei confortul ca sunt reprezentat la cel mai inalt nivel de profesionalism si as dori sa le multumesc pe aceasta cale”, a spus Cristian Rusu.

EY Romania a oferit vanzatorilor servicii de asistenta in M&A printr-o echipa dedicata, precum si servicii de debt advisory. Tranzactia a fost coordonata de Florin Vasilica, partener si lider al echipei de asistenta in tranzactii EY Romania, cu ajutorul Florentei Birhala, Senior Manager M&A si al Ioanei Mihai, Director Debt Advisory. Din echipa au mai facut parte Razvan Ispas, Claudia Tudor, Carmen Lipara si Bogdan Cojocariu.

Este prima tranzactie majora pe piata de mobila din Romania si suntem mandri ca am contribuit la realizarea unui demers de aceasta anvergura. Totodata, este si prima investitie a Greenbridge in Romania. Suntem convinsi ca impreuna, Cristian Rusu si Greenbridge vor duce Casa Rusu de la nivelul unui campion local la unul regional. Multumesc echipei implicate in proiect si, in special, familiei Rusu pentru colaborare”, a precizat Florin Vasilica.

Consultanta juridica a fost asigurata de Radu si Asociatii SPRL, avocatii implicati in tranzactie fiind Radu Diaconu si Stefan Mantea.

Ii multumim lui Cristian Rusu si familiei Rusu pentru increderea acordata echipei noastre. Suntem onorati ca am fost parte din acest proiect”, a declarat Radu Diaconu.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 36,4 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2019. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le oferim clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezent in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale.

Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an in luna iunie la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina noastra de internet: www.ey.com

Radu si Asociatii SPRL

Radu si Asociatii SPRL este o societate de avocati ce ofera servicii juridice complete, care includ atat servicii de consultanta juridica, cat si asistenta si reprezentare in fata instantelor de judecata, avand o practica importanta de controverse si dispute fiscale.

Radu si Asociatii SPRL este membra a societatilor ce fac parte din grupul Ernst & Young Global Ltd si face parte din reteaua globala EY Law, aflata in plina expansiune, in cadrul careia lucreaza peste 2300 de avocati in 84 de tari.

Experienta noastra a fost recunoscuta de piata si de publicatii internationale. Chambers Global 2019 a recunoscut practica noastra de Corporate/M&A, in timp ce Chambers Europe 2019 a plasat practica noastra de Controverse Fiscale pe banda 1. Totodata, The Legal 500 Europe, Middle East and Africa 2019 a premiat practica noastra de Drept Comercial, Drept Societar si M&A precum si pe cea de Controverse Fiscale.

Pentru informatii suplimentare cu privire la societatea de avocati Radu si Asociatii SPRL va rugam accesati www.ra-law.ro.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL