loader
Enel X devine sponsor al ETCR, prima competitie dedicata masinilor electrice

Enel X devine sponsor al ETCR, prima competitie dedicata masinilor electrice

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, devine furnizorul oficial de solutii de incarcare inteligenta a noului campionat ETCR

• Enel X este furnizorul oficial de solutii de incarcare inteligenta al ETCR, primul campionat mondial dedicat autoturismelor electrice multi-brand

• Compania va pune la dispozitie doua tipuri de statii dedicate de incarcare rapida, care pot alimenta masinile electrice in mai putin de o ora

• Aceasta initiativa, care completeaza parteneriatele cu Formula E si MotoE, consolideaza pozitia Enel X ca furnizor principal de solutii de incarcare pentru sporturile electrice cu motor

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, devine furnizorul oficial de solutii de incarcare inteligenta a noului campionat ETCR, primul campionat auto dedicat masinilor electrice multi-brand, lansat de compania de consultanta sportiva WSC. Incepand din martie 2020, Enel X va pune la dispozitie statii de incarcare, ce urmeaza sa fie instalate de-a lungul circuitelor de curse ale campionatului ETCR.

Prin parteneriatul cu ETCR, ne consolidam pozitia de lider tehnologic in lumea internationala a automobilismului, ca o confirmare a capacitatii noastre de a proiecta solutii inovatoare, perfect adaptabile la nevoile diverse ale campionatelor de curse”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. „Colaborarile noastre in lumea sporturilor cu motor electric ne permit sa dezvoltam si sa testam noi solutii pentru vehicule electrice de curse, care pot fi apoi replicate pe strada pentru utilizarea zilnica, cu scopul de a stimula inovatia tehnologica in mobilitatea electrica si de a imbunatati experienta globala a vehiculelor electrice "

Enel X este lider in dezvoltarea de strategii si produse pentru mobilitate durabila la nivel mondial. Suntem cu adevarat mandri sa avem sprijinul lor pentru furnizarea de solutii de incarcare special adaptate masinilor ETCR”, a declarat presedintele WSC, Marcello Lotti. „Experienta pe care au acumulat-o deja prin implicarea lor in alte categorii de sporturi cu motor vorbeste de la sine si ne bucura perspectiva unei colaborari de lunga durata.

Aceasta initiativa se adauga parteneriatelor pe care Enel X le are deja in vigoare cu FIA Formula E, competitie de monoposturi integral electrice, si cu MotoE, competitie de motociclete 100% electrice. Colaborarea cu ETCR consolideaza rolul de lider al Enel X in industria sporturilor cu motor electric, contribuind la extinderea si diversificarea gamei de solutii de incarcare mobila de mare putere pe care Enel X o dezvolta pentru competitiile dedicate vehiculelor electrice.

Enel X va furniza doua tipuri de statii de incarcare rapida DC, dezvoltate special pentru campionatul ETCR: un incarcator cu conector unic de 60 kW si un incarcator dublu cu doua iesiri de 60 kW, capabil sa livreze 120 kW atunci cand este conectata o singura iesire. Incarcatoarele, incastrate in cutii cu roti personalizate, vor fi complet mobile si vor putea incarca vehiculele ETCR in mai putin de o ora.

ETCR este noua platforma internationala pentru competitii auto, care implica vehicule electrice modernizate si adaptate pentru curse. ETCR va avea o amprenta globala in Europa, Asia si America, avand ca obiectiv organizarea, in urmatorii trei ani, a altor competitii regionale paralele cu campionatul mondial.

Enel X este linia globala de afaceri a Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoarele in care energia prezinta cel mai mare potential de transformare: orase, locuinte, industrii si mobilitate electrica. Divizia E-Home a Enel X lucreaza pentru a aduce pe piata o noua generatie de produse sustenabile si digitale pentru familii si persoane fizice (energie fotovoltaica si stocare, sisteme HVAC rezidentiale, solutii Smart Home si statii de incarcare a vehiculelor pentru locuinte). In prezent, are peste 4 milioane de clienti rezidentiali activi la nivel global.

ETCR a fost dezvoltat si lansat de WSC Group Limited, fondat in 2000 de Marcello Lotti. WSC activeaza in industria competitiilor auto ca promotor si deschizator de drumuri. Lucrand impreuna cu FIA, WSC a ajutat la reintroducerea  in circuit a campionatelor auto mondiale si europene in perioada 2001-2013. Apoi, in 2014, WSC a lansat TCR, care, in patru ani, a remodelat complet competitiile auto la nivel global.

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA