loader
Enel semneaza un parteneriat cu ScotiaBank Colpatria pentru extinderea ofertei de servicii financiare in Columbia

Enel semneaza un parteneriat cu ScotiaBank Colpatria pentru extinderea ofertei de servicii financiare in Columbia

Parteneriatul are ca scop furnizarea de noi servicii financiare prin intermediul cardurilor de credit catre clientii din Columbia

Enel, prin divizia sa de servicii energetice avansate Enel X si compania de distributie Enel-Codensa, va colabora cu grupul bancar Scotiabank Colpatria pentru a dezvolta noi servicii financiare in Columbia, respectiv extinderea ofertei de carduri de credit puse la dispozitia clientilor rezidentiali si a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Aceasta initiativa va extinde gama de servicii oferite prin Credito Facil Codensa (CFC), un program lansat in 2009 de Enel-Codensa si Colpatria pentru a oferi carduri de credit cu circuit inchis, folosind capacitatea Enel-Codensa de a colecta plati cu cardul de credit, prin facturile de energie electrica.

Acest parteneriat este un pas inainte important pentru pozitionarea companiei noastre ca jucator relevant pe piata cardurilor de credit din Columbia si ca furnizor de servicii financiare, prin folosirea expertizei partenerului nostru, Scotiabank Colpatria, precum si a know-how-ului dobandit de Enel-Codensa de-a lungul anilor prin experienta de succes a CFC", a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. "Initiativa exemplifica angajamentul Enel X de a oferi servicii noi si inovatoare, adaptate nevoilor diverse ale clientilor sai, prin solutii care depasesc cu mult modelul traditional al energiei ca marfa si se bazeaza pe o abordare orientata catre clienti.”

Pentru Scotiabank Colpatria, acest parteneriat este foarte important, deoarece ne permite sa raspundem nevoilor specifice ale unui segment foarte relevant dintre clientii nostri, oferindu-le un serviciu eficient si de calitate. Suntem siguri ca, impreuna cu Enel, vom consolida oferta noastra in beneficiul clientilor din Columbia”, a declarat Jaime Alberto Upegui, presedintele Scotiabank Colpatria.

In ultimii zece ani, CFC a ajutat la extinderea serviciilor de credit si a celor financiare pentru utilizatorii care anterior nu aveau acces la acestea, prin emiterea si furnizarea de carduri de credit cu circuit inchis pentru cumparaturi in peste 7.000 de puncte de vanzare din Bogotá si Cundinamarca. Pana in prezent, CFC a inregistrat peste 850.000 de carduri de credit active, atingand o cota de piata de 5% in Columbia in 2019. Datorita gestionarii platilor prin facturile de energie electrica, CFC are cel mai scazut nivel al ratei creditelor neperformante pe piata cardurilor de credit din Columbia, inregistrand o rata de satisfactie de aproximativ 70% in randul clientilor sai.

Parteneriatul are ca scop extinderea serviciilor financiare oferite pe piata columbiana, adaugand un card de credit „deschis”, pe care clientii il vor putea folosi pentru orice fel de plati in Columbia si in strainatate. In plus, va fi posibila utilizarea cardului pentru o gama mai larga de servicii, inclusiv transportul public, permitand clientilor sa plateasca cu usurinta calatoriile in sistemul de transport public integrat si al retelei TransMilenio din Bogotá. Prin intermediul acestui program, Enel si Scotiabank Colpatria vor oferi o solutie competitiva si simpla pentru a sprijini nevoile zilnice ale utilizatorilor sai.

Grupul Enel este unul dintre principalii investitori privati din sectorul energetic din Columbia, fiind prezent prin Enel-Emgesa si Enel Green Power (EGP) Columbia in generarea de energie electrica, in distributia de energie electrica, prin intermediul Enel-Codensa si in activitatea de servicii energetice avansate, prin Enel X. Enel-Emgesa este cel mai mare producator de energie al tarii, cu o capacitate totala de aproximativ 3,6 GW, din care aproximativ 3,1 GW proveniti de la 15 hidrocentrale si peste 400 MW de la doua centrale termice. In luna aprilie a anului trecut, EGP Columbia a inaugurat El Paso, cea mai mare centrala  fotovoltaica din tara, cu o capacitate instalata de 86,2 MW. Enel-Codensa distribuie si vinde energie electrica catre aproximativ 3,5 milioane de utilizatori finali in Bogota si peste 100 de municipalitati din departamentele Cundinamarca, Boyacá, Tolima, Caldas si Meta, prin intermediul a  72.510 km de retele de inalta, medie si joasa tensiune. Enel X in Columbia ofera solutii inovatoare digitale pentru clientii publici, corporate si rezidentiali, cu peste 400.000 de puncte eficiente de iluminat public, utilizate in sectorul mobilitatii electrice, cu 357 de puncte de incarcare publica si privata instalate la Bogota si mai multe proiecte de promovare a mobilitatii electronice pentru transportul public (e-taxi, biciclete electrice si programe de car sharing, infrastructura de incarcare pentru e-autobuze).

Enel X este linia globala de afaceri a Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoarele in care energia prezinta cel mai mare potential de transformare: orase, locuinte, industrii si mobilitate electrica. Enel X detine pozitia de lider in cadrul programelor de echilibrare a retelelor prin managementul consumului la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de raspuns la cerere, gestionata si repartizata in prezent in America Centrala, de Sud si de Nord, Europa, Asia si Oceania.

Scotiabank Colpatria este una dintre cele mai mari banci din Columbia, cu un portofoliu care acopera imprumuturi de consum, credite ipotecare pentru companii si IMM-uri, printre altele. Este principalul emitent de carduri de credit (inclusiv co-branded) si unul dintre liderii creditului de tip revolving. Este prezenta in peste 35 de orase columbiene, cu o retea de 188 de birouri si peste 800 de bancomate la nivel national. Pentru a accesa portofoliul sau divers de produse: www.scotiabankcolpatria.com.

Scotiabank este o banca internationala de top din Canada si furnizorul principal de servicii financiare in zona Americilor. Are peste 25 de milioane de clienti, oferind o gama completa de servicii de consultanta, produse si servicii bancare pentru persoane fizice si companii, servicii de investment banking si piete de capital. Actiunile sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Toronto si la Bursa din New York.

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA
foto
ScotiaBank Colpatria