loader
Endava la 1 an de la listarea pe Bursa din New York: 2.07 miliarde de dolari capitalizare si o crestere de 91.5% a pretului pe actiune

Endava la 1 an de la listarea pe Bursa din New York: 2.07 miliarde de dolari capitalizare si o crestere de 91.5% a pretului pe actiune

Endava, una dintre cele mai importante companii de software, prezenta pe piata locala cu sapte centre de livrare, ajunge la o capitalizare aproape dubla, 2.07 miliarde de dolari, pe 26 iulie 2019, la un an de la listare.

Pretul pe actiune a inregistrat, de asemenea, o crestere de 91.5%, ajungand la 38.31 de dolari de la o valoare initiala de 20 de dolari pe actiune la 26 iulie 2018. Endava are peste 2,700 de angajati in Romania in centrele sale de livrare din Cluj-Napoca, Iasi, Bucuresti, Pitesti, Targu-Mures, Timisoara si Brasov, dintr-un total de 5,573 la nivel global, raportat la sfarsitul trimestrului 3 (31 martie 2019).

Compania de tehnologie Endava, care permite partenerilor sa isi transforme digital propriile organizatii, este unul dintre cei mai atractivi jucatori pe o piata estimata la 390 de miliarde de dolari in 2019, cu un potential de a atinge 622 de miliarde de dolari in 2022, conform raportului IDC Worldwide Digital Transformation Spending Guide, lansat in octombrie 2018.

In octombrie anul trecut, Endava a semnat un parteneriat strategic cu Bain & Company, combinand astfel serviciile de consultanta in management ale Bain cu cele de enterprise delivery bazate pe tehnologia de ultima generatie ale Endava, iar in aprilie 2019, Endava a devenit partener principal al FinTech Alliance.  

In ceea ce priveste clientii, in prezent, veniturile Endava sunt generate in mare parte de companii activand in industria de plati si servicii financiare, urmate de cele din tehnologie, media si telecomunicatii (TMT) si alte sectoare economice precum bunuri de consum, retail sau logistica. In ultimii 5 ani, 89.1% din veniturile raportate in fiecare an fiscal au fost generate de clientii existenti in portofoliu in anul precedent.

Endava in Romania

Bucuresti

"Primul an dupa ce Endava a devenit o companie listata la bursa din New York a fost dedicat consolidarii operatiunilor din Bucuresti si Pitesti. Ne-am concentrat pe dezvoltarea de servicii cu valoare adaugata prin lansarea unui nou departament dedicat zonei de date, care completeaza capabilitatile de Analiza de Business si Business Intelligence deja existente in companie si ne-am intarit competentele Salesforce prin adaugarea unei echipe de 32 de consultanti seniori in iunie. Pe langa aceste directii, ne concentram pe inovatie, Inteligenta Artificiala, Machine Learning si Big Data pentru urmatoarele noastre proiecte. De asemenea, luna trecuta am anuntat deschiderea noului centru de livrare in Brasov, parte a strategiei de dezvoltare regionala", a declarat Claudiu Constantinescu, Regional Manager Endava pentru regiunea de SV a Europei Centrale si de Est.

Cluj-Napoca

"Obiectivul nostru principal ramane crearea unui context in care colegii nostri sa se poata dezvolta din punct de vedere profesional, dar si ca indivizi, in timp ce contribuie la crearea de solutii inovatoare in diverse zone de business. Continuam sa ne dezoltam portofoliul de clienti si expertiza in tehnologii precum IPA, Data Science, Inteligenta Artificiala, Machine Learning, Cloud Computing, DevOps, Python, Mobile si Internet of Things, alaturi de propriul stack de tehnologie. De asemenea, am continuat sa sustinem comunitatile locale din care facem parte. De la colaborarea noastra cu Tasuleasa Social, care s-a dezvoltat considerabil, la parteneriatele cu Jazz in the Park si TIFF, sprijinirea initiativelor locale de digitalizare, mobilitate si strategiile Smart City, precum si colaborarile cu univesitatile locale pentru sprijinirea viitorilor specialisti IT in dezvoltarea abilitatilor tehnice, ne propunem sa impartasim cultura noastra bazata pe excelenta tehnologica pentru a produce schimbari pozitive in jurul nostru. Echipa din Cluj-Napoca si Targu-Mures numara in prezent peste 1,250 de oameni, care isi desfasoara activitatea in trei cladiri de birouri. Pe langa dezvoltarea continua din Cluj-Napoca, am adaugat regiunii noastre un nou centru de livrare in Timisoara, unde ne propunem sa continuam cresterea businessului, avand in vedere potentialul ridicat al oamenilor de aici”, a mentionat Isabela Buhai, Regional Manager Endava pentru partea de NV a Europei Centrale si de Est.

Iasi

“In Iasi, ne-am concentrat pe cresterea si dezvoltarea strategica a echipelor, prin recrutarea a 177 de noi colegi, dobandirea de noi competente si capabilitati (Data Science, BI, ML, DevOps) si colaborarea cu 11 noi clienti carora le oferim solutii software de inalta calitate. In acelasi timp, am considerat important sa sprijinim comunitatea din care colegii nostri si familiile acestora fac parte. Asadar, ca parte a campaniei de CSR Be a change maker, am sustinut prin donatii echiparea cu aparatura a Sectiei de Oncologie a Spitalului Pediatric Regional ”Sf. Maria” din Iasi”, a adaugat Iulian Antonovici, Delivery Unit Manager Endava Iasi.

Compania are trei directii pe care isi bazeaza strategia viitoare: focusul pe excelenta tehnologica si inovatie, livrarea de valoare adaugata clientilor si partenerilor sai si crearea unui cadru in care angajatii pot deveni cea mai buna versiune a lor, oferindu-le cariere pline de provocari si satisfactii.

Autori

foto
ENDAVA ROMANIA SRL