loader
Electrogrup dezvolta, in premiera, o retea 5G pe teritoriul Olandei

Electrogrup dezvolta, in premiera, o retea 5G pe teritoriul Olandei

Proiectul din Olanda se va derula pe parcursul a doi ani si include instalarea de echipamente radio specifice, MW 5G, pe intreg teritoriul tarii

Electrogrup, companie membra a grupului E-INFRA, anunta astazi ca a demarat lucrarile necesare dezvoltarii unei retele de telecomunicatii 5G, pe teritoriul Olandei, tara ce ocupa o pozitie de top in clasamentul Speedtest Global Index - locul 7 in lume la vitezele de Internet mobil, Iar proiectul se incadreaza intre primele initiative de dezvoltare de retele 5G la nivel european.

 "Ne bucuram sa avem un rol activ in primele initiative de dezvoltare de proiecte 5G la nivel european. Una dintre cele mai complexe provocari pentru a putea activa oportunitatile deschise de noua tehnologie este, ca de obicei, infrastructura, prin specificul 5G care presupune instalarea unui numar mare de antene si echipamente in ariile de acoperire. Este necesara o foarte mare mobilizare de resurse, dar beneficiile, in special pentru economie, vor fi exponential mai mari decat cele generate de anteriorul salt tehnologic, de la 3G la 4G. Proiectul din Olanda este primul dintr-o serie de alte dezvoltari similare pe care le vom porni, anul viitor, in Europa si suntem pregatiti de dezvoltarea retelelor de acest tip si in Romania – avem un context local foarte favorabil sa devenim campioni si la 5G", declara Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Proiectul din Olanda se va derula pe parcursul a doi ani - 2020 si 2021 si include instalarea de echipamente radio specifice, MW 5G, pe intreg teritoriul tarii.

Electrogrup este unul dintre cei mai importanti constructori de infrastructura de telecomunicatii din Romania, cu un portofoliu de peste 1.000 de instalari de site-uri de telefonie mobila, peste 3.500 de proiecte de instalare de echipamente 2G, 3G, 4G si LTE si peste 15.000 km de fibra optica instalata in Romania si in alte state europene, precum Belgia si Irlanda.

Electrogrup continua, astfel, strategia de a furniza si dezvolta servicii si infrastructura axate pe cele mai recente tehnologii in beneficiul populatiei, dupa ce, pe parcursul acestui an, si-a lansat si o divizie speciala dedicata proiectelor Smart City & IoT, pentru care aplicarea noilor tehnologii 5G va fi unul dintre catalizatori.

5G este numele celei de-a cincea generatii de tehnologie pentru retelele celulare si este succesoarea tehnologiei 4G.

Despre Electrogrup

Incepand cu 1997, Electrogrup ofera si sprijina parteneriate pe termen lung pentru proiecte de infrastructura. Compania ofera servicii de infrastructura energetica, de telecomunicatii, constructii civile si smart city, fiind un sustinator activ al evolutiei si cresterii calitatii vietii printr-o infrastructura moderna si de calitate.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active in domeniul infrastructurii de energie si telecomunicatii, alaturi de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL si WESEE SRL, care reunesc, in prezent, peste 600 de angajati si au generat o cifra de afaceri consolidata, la nivelul anului 2018, de peste 110 milioane de euro. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.electrogrup.ro si www.e-infra.ro.

Autori

foto
ELECTROGRUP SA