loader
DHL Carpathian Marathon, o experienta de top in inima muntilor Carpati

DHL Carpathian Marathon, o experienta de top in inima muntilor Carpati

Evenimentul caritabil de alergare sustine, pentru al patrulea an consecutiv, Comitetul National Paralimpic.

In acest an, cea de-a IX-a editie a DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 16 iunie, intr-un cadru nou si cu trasee spectaculoase, acestea fiind realizate in inima uneia dintre ultimele regiuni salbatice din Europa, muntii Carpati.


Dupa succesul editiei precedente, cu 1.500 de participanti prezenti la start, cu ambasadori de renume, campioni si persoane publice, si aproape 15.000 de euro stransi din taxele de inscriere, donati sportivilor paralimpici romani, editia din acest an vine cu noi provocari si ridica stacheta competitiei!


Cheile Gradistei – Fundata este noua locatie, statiunea avand multiple facilitati si standarde de nivel olimpic, unde se vor alinia la start toti pasionatii de alergare, atat experimentati, cat si incepatori, care isi doresc sa ia parte la aceasta cursa montana de top din Romania.


Ne bucuram ca DHL Carpathian Marathon a devenit un eveniment de notorietate pentru iubitorii de alergare montana si nu numai. Mai entuziasti ca niciodata, anuntam startul celei de-a noua editii a acestui eveniment, care vine cu foarte multe noutati! Dam valoare cursei profitand de o noua locatie spectaculoasa si de trasee pe carari de munte, pentru ca alergatorii sa se bucure cu adevarat de o experienta inedita! Din 2005 incoace, am reusit sa cream o traditie si, ceea ce e si mai important, e ca, de la an la an, tot mai multi alergatori participa la acest eveniment. Valoarea adaugata a acestei competitii consta in componenta caritabila, taxa de participare fiind donata cauzei pe care o sustinem. Continuam sa contribuim la performanta prin sport, la a incuraja cat mai multi tineri sa imbratiseze alergarea, sa aiba acces la un eveniment in mijlocul naturii, sa se dezvolte si sa contribuie la extinderea acestor competitii, si abia asteptam sa ne vedem la linia de start, pe 16 iunie!”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director al DHL Express Romania.


Editia a IX-a a evenimentului DHL Carpathian Marathon sustine, pentru al patrulea an consecutiv, Comitetul National Paralimpic, care si-a propus, anul acesta, identificarea noilor talente si pregatirea sportivilor pentru a reprezenta cu succes Romania la Jocurile Paralimpice din Japonia, din 2020. Cei care se vor inscrie vor contribui direct la aceasta cauza, toate fondurile stranse din taxele de participare fiind donate in aceasta directie. Fiecare iubitor de miscare devine, astfel, un sustinator al sportivilor paralimpici romani, participarea fiind cu mult mai importanta decat performanta in sine.


”Sunt deja patru ani de cand ne bucuram de intreaga sustinere oferita de DHL, prin donatiile pe care le primim in urma taxelor de participare la DHL Carpathian Marathon. Am putut, astfel, sa reprezentam cu succes Romania la Jocurile Paralimpice din 2016, la cele de iarna de la Pyeongchang (Coreea de Sud), si sa ne pregatim sportivii pentru urmatoarea provocare, Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020. Avem si continuam sa atragem multi tineri sportivi care promit mult, care ajung sa faca performanta prin activitatea desfasurata si carora, prin intermediul sustinerii din partea DHL, vom reusi sa le oferim conditii optime pentru a-si indeplini visurile. In 2018, avem sportivi care vor reprezenta Romania la trei Campionate Europene si la patru Campionate Mondiale, plus o echipa completa de sportive la Women’s World Games. Ii multumim echipei DHL Carpathian Marathon pentru parteneriat, pentru sustinerea neconditionata si pentru intreaga incredere pe care ne-o acorda noua si sportivilor nostri!”, a declarat Sally Wood-Lamont, presedintele Comitetului National Paralimpic.

 


”Descopera noi orizonturi. Da valoare cursei tale!” este mesajul prin care DHL Carpathian Marathon ii invita pe toti pasionatii de alergare sa ia parte la o aventura montana cu totul speciala, care traverseaza parcuri naturale si regiuni salbatice unice in Europa, multe dintre trasee nefiind inca explorate de sportivi.


Pe 27 martie am dat startul inscrierilor pentru cea de-a IX-a editie, pe pagina oficiala www.maratondhl.ro. Toti alergatorii, amatori si profesionisti, sunt invitati sa participe fie individual, fie in echipa, alaturi de colegi sau prieteni.


Pana pe 6 aprilie, participantii beneficiaza de un pret special, taxa fiind de 70 lei / participant pentru persoane fizice si 80 de lei / participant pentru companii. Dupa aceasta data, preturile vor creste progresiv:


- 7 aprilie – 20 aprilie: 90 lei / participant pentru persoane fizice si 110 lei / persoana pentru companii;
- 21 aprilie – 30 mai: 110 lei / participant pentru persoane fizice si 125 lei / persoana pentru companii;
- 31 mai – 14 iunie: 125 lei / participant pentru persoane fizice si 150 lei / persoana pentru companii;
- Pentru participantii care sunt persoane fizice si doresc sa se inscrie in ziua evenimentului, taxa va fi de 150 lei.


Sunt 42 de categorii de concurs la care alergatorii se pot inscrie, ei putand opta pentru:

- Maraton - 42 km, cu 2.200 m diferenta de nivel;
- Semimaraton - 21 km, cu 1.000 m diferenta de nivel;
- Stafeta - 7 km, in echipe de 3 sau 6 persoane;
- Copiii au parte, si in acest an, de o cursa speciala, pe o distanta care variaza intre 500 m si 1 kilometru, in functie de varsta.

 

DHL Carpathian Marathon incurajeaza tinerii sa practice cat mai mult sport si sa se dezvolte, astfel, armonios. Tocmai de aceea, inscrierea in concurs a copiilor si a tinerilor sub 18 ani este gratuita! Acestia pot participa fie la proba de Semimaraton, fie la Stafeta sau la Crosul Copiilor. Varsta minima pentru inregistrarea in cursele disponibile este: 14 ani pentru Stafeta, 16 ani pentru Semimaraton si 18 ani pentru Maraton. Cursele pentru copii sunt deschise tuturor participantilor cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani.


Editia 2018 a DHL Carpathian Marathon este organizata de MPG Romania, lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate participantilor amatori, cu o experienta semnificativa care include organizarea a peste 4.700 de evenimente sportive.

Eveniment partener: Bucharest International 10K 2018.


Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro si va tinem la curent cu vestile pe pagina Facebook DHL Maraton.

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL