loader
DHL Carpathian Marathon 2018 este SOLD OUT!  O echipa de peste 140 de persoane si 5.000 de ore de pregatire pentru a asigura alergatorilor o experienta de neegalat!

DHL Carpathian Marathon 2018 este SOLD OUT! O echipa de peste 140 de persoane si 5.000 de ore de pregatire pentru a asigura alergatorilor o experienta de neegalat!

Peste 140 de persoane din echipa de organizare vor fi prezente pe traseu si la zona de start, sambata, la Cheile Gradistei Fundata.

Doar doua zile au mai ramas pana la startul uneia dintre cele mai asteptate competitii de alergare montana din Romania: 98% pe carari de munte, doar 2% pe asfalt! DHL Carpathian Marathon are loc sambata, 16 iunie 2018, la complexul Cheile Gradistei – Fundata, si ii asteapta pe toti pasionatii de miscare sa se bucure de o experienta de neegalat, in inima uneia dintre cele mai salbatice regiuni din Europa, muntii Carpati.


Ne bucuram sa anuntam ca toate locurile disponibile in concurs au fost ocupate, iar evenimentul este SOLD OUT! Aproape 1.500 de alergatori, adulti si copii, au dat curs invitatiei de a participa la o competitie deosebita, cu o atmosfera energizanta, dar si de a lupta pentru visurile sportivilor paralimpici romani, cauza pe care DHL Carpathian Marathon o sustine pentru al patrulea an consecutiv, sub indemnul: ”Descopera noi orizonturi. Da valoare cursei tale!”. Toate fondurile incasate din acest eveniment vor fi donate Comitetului National Paralimpic.


Participantii vor lua startul pe 16 iunie la ora 10:00 din Race Village, amenajat la complexul Cheile Gradistei – Fundata, in judetul Brasov, si se vor bucura de alergare pe trasee de 42 km, 21 km si 7 km – stafeta, dar si pe distante mai scurte, in cursele dedicate copiilor. Fundata, strajuita de muntii Bucegi si Piatra Craiului, este localitatea situata la cea mai mare inaltime din tara, respectiv la 1360 metri, si se spune ca aerul este cel mai curat aici. Astfel, participantii vor avea parte de o adevarata experienta sportiva in natura, bucurandu-se de privelistile superbe si de traseele spectaculoase.


Au fost depuse mai bine de 5.000 de ore de munca si implicate peste 50 de autovehicule, camioane si ATV-uri pentru implementarea editiei a IX-a a DHL Carpathian Marathon. Rutele traverseaza zone unice, abordate in premiera de o competitie de alergare montana in Romania, unele dintre ele nefiind explorate nici de cei mai experimentati sportivi.


"Sunt nerabdator sa particip din nou in aceasta minunata experienta, sa alerg la stafeta, si sper ca toti participantii sa fie la fel de entuziasti ca mine! Cu siguranta cu totii trebuie sa fim recunoscatori ca suntem parte a acestui eveniment, ca alergam si ca facem ca eforturile noastre sa conteze, pentru ca astfel contribuim la performanta sportivilor paralimpici romani, cauza sociala a evenimentului! In momentul de fata, aproape 1.500 de participanti s-au alaturat acestei experiente unice, de neuitat. Este un eveniment cu traditie, cu mare potential, cu oameni uimitori, care au acceptat aceasta provocare, si cred ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne bucuram, pur si simplu, de aceasta experienta! Ne vedem la linia de start, sambata, la Cheile Gradistei!”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express Romania.


Reamintim ca pregatirea tuturor participantilor pentru acest tip de eveniment este esentiala. Fiecare alergator trebuie sa acorde o atentie sporita starii sale fizice, detaliilor tehnice, cu privire la zona de Start / Finish, de pe traseu, dar si echipamentului de alergare necesar intr-o astfel de cursa montana. Toti concurentii vor putea participa la sesiunea de incalzire dinaintea cursei si vor avea acces la punctele de alimentare si de nutritie pe durata evenimentului, amenajate atat in Race Village, cat si pe trasee.
Toate informatiile despre DHL Carpathian Marathon, servicii si logistica se regasesc in Race Guide-ul competitiei, publicat pe pagina oficiala a concursului. Pentru o experienta memorabila si in siguranta, alergatorii sunt invitati sa-l descarce si sa-l citeasca cu 2 zile inainte de startul evenimentului, accesand link-ul: https://www.maratondhl.ro/antrenament-nutritie-alergare.


La editia din 2018 ne bucuram de sustinerea oferita de sportivi de exceptie si de persoane publice, printre care Gabriela Szabo, Andreea Raducan, Constantina Dita, Miodrag Belodedici, Sonia Argint Ionescu, Chef Simona Pope, Eli Roman, Dragos Bucurenci, nutritionistul Serban Damian, Andrei Rosu, Marian Dragulescu. Cu o parte dintre ei ne vom intalni la linia de start, pe 16 iunie, la Cheile Gradistei - Fundata! Sonia Argint Ionescu si sotul ei, Horatiu, vor participa in proba de stafeta, facand echipa cu Daniel Kearvell. Tot la stafeta va concura si Andrei Rosu, intr-o echipa de 6 persoane, iar nutritionistul Serban Damian si Chef Simona Pope vor alerga in cursa de Semimaraton. Andreea Raducan si Gabriela Szabo vor fi prezente la zona de Start / Finish pentru a-i sustine si incuraja pe concurenti pentru eforturile depuse.


Si pentru ca puterea exemplului este esentiala, sportivii paralimpici vor concura in proba de stafeta. Abel Ciorap, Florin Craciun si Mihai Vitan sunt cei trei atleti care vor demonstra ce inseamna sa crezi, sa lupti si sa doresti sa iti indeplinesti un vis maret, prin munca, determinare si o ambitie uimitoare!

 


In plus, pentru a-i cunoaste indeaproape pe acesti sportivi extraordinari si pentru a vedea si o serie de demonstratii realizate de ei, toti participantii la DHL Carpathian Marathon 2018 vor putea lua parte sambata la activitatile dedicatei Zilei Sportului Paralimpic, desfasurate in aceeasi locatie. Tenis in scaun cu rotile, tenis de masa, goalball, tir cu arcul si atletism sunt cele 5 discipline pentru care 18 sportivi paralimpici vor oferi demonstratii, pe parcursul a cate 20 de minute. Cei prezenti vor putea urmari aceste activitati, interactiona cu sportivii si participa la activitatile desfasurate. Scopul este de a constientiza ca sportivii paralimpici sunt capabili de performante extraordinare, la fel ca oricare dintre cei pasionati de miscare.


Editia 2018 a DHL Carpathian Marathon este organizata de DHL Express Romania in parteneriat cu MPG Romania. MPG este lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate participantilor amatori, cu o experienta semnificativa care include organizarea a peste 4.700 de evenimente sportive.


Evenimentul este sustinut de Mega Image, in calitate de sponsor oficial, si de sponsorii Medlife, Canon, Generali, Gatorade, Duracell, GoldNutrition si Salomon. Competitia este sprijinita de suporterii Coty, Aqua Carpatica, Running Warehouse Europe, Cheile Gradistei - Fundata, Heidi, BMW, Danone, Bono, Barilla, Terrabisco, Terapie prin miscare si Easy Plast. Cursele dedicate copiilor beneficiaza de suportul Bancii Transilvania, in calitate de sponsor oficial, si al sponsorilor Boomerang si Danonino. Companiile Bachmann, iNes, Canon, Anita, Wunderman, Polach Logistics & Transport si Vora Invest sustin echipele de voluntari care alearga pentru cauza evenimentului.

 

Dorim sa le transmitem multumiri autoritatilor: Ministerul Tineretului si Sportului, Romsilva, Administratia Parcul Natural Bucegi, Administratia Parcul National Piatra Craiului, Fundatia Conservation Carpathia, SALVAMONT Romania, Consiliul Judetean Brasov si Conventia Carpatica – Centrul pentru Romania pentru suportul si facilitatile oferite evenimentului, dar si RoClub Maraton, Superfit si evenimentului partener, Bucharest International 10K.

 

 

Le multumim partenerilor media care s-au alaturat evenimentului si ne sprijina in campania de promovare: Radio ZU, Adrenallina, Agerpres, Brasov TV, Alerg.ro, Auto Bild, Avantaje, Libertatea, Business Cover, Business Review, Men’s Health, Nine O’ Clock, OZB, Romania-Insider.com, Running Mag, Sunt-in-forma.ro si 4run.ro.

 

Toate informatiile despre DHL Carpathian Marathon 2018 sunt disponibile pe pagina oficiala www.maratondhl.ro si va tinem la curent cu vestile pe pagina Facebook DHL Maraton.
 

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL