loader
Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Patria Bank in vanzarea unui portofoliu de creante neperformante in valoare de 245 de milioane de lei

Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Patria Bank in vanzarea unui portofoliu de creante neperformante in valoare de 245 de milioane de lei

Deloitte Romania si Reff si Asociatii, membra a retelei globale Deloitte Legal, au asistat Patria Bank in vanzarea unui portofoliu de creante neperformante constand in credite de consum negarantate acordate persoanelor fizice, in valoare nominala de aproximativ 245 de milioane de lei, catre InvestCapital LTD, companie

In premiera pentru istoria sa recenta si in linie cu planul de afaceri pentru acest an, Patria Bank a finalizat vanzarea unei prime transe de credite neperformante si se afla in proces de vanzare a unei noi transe. Asistenta si expertiza echipelor Deloitte Romania si Reff si Asociatii au o contributie importanta la succesul acestor tranzactii, ce vizeaza imbunatatirea performantei financiare a bancii pe termen scurt in parcursul recent catre o crestere profitabila”, a declarat Daniela Iliescu, membru al CA al Patria Bank.

Echipa de consultanti financiari Deloitte Romania a asigurat servicii complete de asistenta pentru structurarea tranzactiei, pregatirea bazelor de date, planificarea si coordonarea procesului de vanzare. Echipa a fost condusa de Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport in Tranzactii, iar Bogdan Mazilu, Assistant Director, a asigurat coordonarea serviciilor de asistenta financiara cu sprijinul consultantilor Crina Ciudin si Radu Constantin.

„Speram ca acest proiect sa fie semnalul unui nou inceput intr-o piata care a stagnat in ultimul an si care necesita o adaptare la schimbarile legislative cu impact semnificativ. Este important sa ne aliniem tendintelor europene, avand in vedere un cadru de reglementare armonizat care sa ofere posibilitatea mentinerii un sistem financiar sanatos”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport in Tranzactii, Deloitte Romania.

Reff si Asociatii a fost implicata in toate etapele procesului competitiv de selectie a unui cumparator, de la structurarea juridica preliminara, la redactarea contractului de cesiune propus de catre banca potentialilor investitori, precum si pe parcursul sesiunilor de negociere. De asemenea, societatea de avocati va asista Patria Bank pana la finalizarea formalitatilor post-transfer. Proiectul a fost condus de Andrei Burz-Pinzaru, Managing Partner la Reff si Asociatii, si coordonat de Andreea Serban, Managing Associate, cu implicarea Lorenei Rosia (Butusina), Senior Associate, si a Dianei Rotaru, Associate.

„Din punctul meu de vedere, tranzactia este importanta atat pentru noi, cat si pentru sistemul bancar local, care, in ciuda climatului legislativ nefavorabil, trebuie sa mentina rata de credite neperformante in linie cu recomandarile Autoritatii Bancare Europene si ale BNR. Chiar si in cursul anului 2018, in care piata locala a stagnat din cauza acestui climat legislativ nefavorabil, Reff si Asociatii a asistat clientii in vanzari de portofolii neperformante in cuantum total de aproximativ 300 milioane de euro”, a spus Andrei Burz-Pinzaru, Managing Partner la Reff si Asociatii, membra a retelei globale Deloitte Legal.

Deloitte Romania si Reff si Asociatii sunt unii dintre cei mai activi consultanti din Romania pe piata creditelor neperformante, avand o experienta solida in astfel de mandate. In perioada 2014-2018, Reff si Asociatii a asistat atat banci, cat si investitori si entitati de recuperare creante, in vanzari de portofolii de credite neperformante in valoare totala de circa 6 miliarde de euro.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor 286.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii SCA, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.200 de profesionisti.

Cu o echipa de peste 70 de avocati, Reff si Asociatii este una dintre cele mai mari societati de avocati din Romania si una dintre cele mai active in asistarea clientilor in tranzactii complexe de fuziuni si achizitii, drept imobiliar, finantari bancare si tranzactii cu portofolii de credite.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL