loader

Deloitte anunta o noua sesiune de aplicari in cadrul programului EU Gateway

Companiile romanesti din domeniul Designului Interior pot aplica pentru o misiune economica in Japonia

Programul EU Gateway, lansat in iulie 2008, invita companiile romanesti sa aplice la o noua misiune economica, programata in perioada 24-28 martie 2014. Aceasta este dedicata  companiilor specializate in design interior care vor sa patrunda pe piata din Japonia. Termenul limita de aplicare este 25 octombrie 2013.

 

„Interesul crescut al Europei pentru cultura ?i traditiile asiatice a dezvoltat de-a lungul timpului relatii comerciale puternice intre cele doua continente. Prin intermediul acestui proiect, companiile romane?ti ce-si desfasoara activitate in domeniul productiei de mobila ?i design interior au posibilitatea de a-?i crea noi oportunitati de afaceri. Romania este o piata in continua dezvoltare, in care companiile trebuie sa dea dovada de un nivel ridicat de creativitate, pentru a putea imbina stilul modern cu cel traditional” spune Ioana Vadan, Consultant in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

 

Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana ?i are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie ?i design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeana ?i Japonia ofera companiilor asistenta, din stadiul de aplicare ?i pana la sfar?itul misiunii economice. Programul a fost structurat pe cicluri anuale, pana in 2014.

 

Procesul de aplicare consta in doua etape.

1)       Pentru inceput, companiile completeaza un formular exprimandu-?i interesul fata de proiect, urmand ca anali?tii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei.

2)       Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicare.

 

 Întregul proces se desfa?oara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, ?i nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum ?i pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

 

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe piata din Japonia. Companiile trebuie, de asemenea, sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea pietei respective. În plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

 

Mai multe informatii legate de programul EU Gateway pot fi gasite pe site-ul www.eu-gateway.eu sau la adresa de e-mail: ivadan@deloittece.comsau jkedziora@deloittece.com. Operatori ai programului din fiecare tara membra sunt disponibili pentru a oferi informatiisuplimentare asupra programului si a evenimentelor ce vor fi organizate.

Autori

foto
DELOITTE TAX SRL