loader
Deloitte a fost consultant coordonator al Chimcomplex in demersul de obtinere a unei finantari de 164 de milioane de euro pentru preluarea Oltchim

Deloitte a fost consultant coordonator al Chimcomplex in demersul de obtinere a unei finantari de 164 de milioane de euro pentru preluarea Oltchim

O echipa mixta de experti ai Deloitte Marea Britanie, Deloitte Romania si Reff & Asociatii, membra a retelei globale Deloitte Legal, a oferit consultanta companiei Chimcomplex SA Borzesti in demersul de obtinere de finantare pentru a sustine integral preluarea activelor Oltchim SA.

Chimcomplex a obtinut o finantare totala de 164 de milioane de euro de la institutiile financiare internationale VTB Bank Europe SE (cu sediul in Frankfurt) si Credit Suisse AG, prin divizia specializata in investitii (cu sediul la Zurich), suma care va sustine integral achizitia Oltchim si va asigura capital de lucru.

Aceasta tranzactie reprezinta un reper pentru piata din Romania, combinand doua dintre cele mai mari companii chimice din tara. Ea va duce la o transformare a companiei Chimcomplex si va revigora industria locala de produse chimice.

La incheierea tranzactiei, Stefan Vuza, Director General si Presedinte al Chimcomplex, a comentat: „Finalizarea procesului de achizitie a activelor Oltchim marcheaza un moment important in dezvoltarea companiei noastre, este un succes extraordinar pentru echipa noastra si reprezinta un nou inceput pentru intreaga industrie de profil din Romania”.

Echipa Deloitte Marea Britanie a fost condusa de Floris Hovingh, Partener, Head of Alternative Capital Solutions, care a declarat: „Suntem incantati de rezultatul acestui proces de obtinere de finantare, care reprezinta o premiera in Europa de Est si un punct de reper istoric in evolutia sectorului romanesc de produse chimice”.

George Mucibabici, Presedinte Deloitte Romania, care a condus implicarea echipei locale a Deloitte, a adaugat: „Ii multumim domnului Vuza pentru increderea pe care ne-a aratat-o din nou in calitate de consultanti si ma bucur ca, prin eforturile comune ale Deloitte si ale echipei sale de conducere, am putut contribui la acest succes”.

Echipa locala specializata in consultanta financiara, coordonata de Ioana Filipescu, Partener Consultanta in Fuziuni si Achizitii, si condusa de Florin Paunescu, Director, a asigurat revizuirea documentatiei financiare si pregatirea documentatiei necesare pentru obtinerea finantarii. „Suntem mandri ca am fost parte din acest proiect si suntem nerabdatori sa ne folosim experienta in tranzactii viitoare”, a declarat Ioana Filipescu, Partener Consultanta in Fuziuni si Achizitii, Deloitte Romania.

Andrei Burz-Pinzaru, Managing Partner la Reff & Asociatii (Deloitte Legal), care a intocmit raportul de due diligence juridic al imprumutatului, a comentat: „Suntem mandri ca am asistat din nou intr-o tranzactie de top, cu atat mai mult cu cat aceasta reprezinta o premiera pe piata finantarilor din Romania”.

Georgiana Singurel, Partenerul care a coordonat echipa Reff & Asociatii implicata in procesul de due diligence, a declarat: „A fost un proiect la care au lucrat 13 avocati din echipa noastra pentru a acoperi toate aspectele unei asemenea tranzactii complexe, abordand diferite arii precum legislatia privatizarii, drept societar, protectia mediului, ajutoare de stat/concurenta, financiar-bancar si imobiliar, precum si pentru a sprijini clientul sa raspunda tuturor solicitarilor venite din partea finantatorilor, oferind confortul necesar in multiplele aspecte juridice implicate si contribuind astfel la finalizarea acestei tranzactii”.

Autori

foto
DELOITTE TAX SRL