loader

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania publica Raportul Anual 2014-2015

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR),, organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a dat publicitatii Raportul Anual al proiectelor si initiativelor sale desfasurate in perioada mai 2014 – aprilie 2015, demers consecvent intentiilor membrilor sai de a creste transparenta in relatia cu consumatorii.

CPBR, infiintat la sfarsitul lunii aprilie 2014, are ca obiective principale contributia la cresterea increderii in sistemul bancar din Romania si la dezvoltarea economica a tarii, prin sprijinirea dialogului formal tripartit cu autoritatile si cu sindicatele si prin cresterea standarelor bancare ca baza pentru protectia reala a consumatorilor.

 

“Obiectivele sectorului bancar acopera atat necesitatea de a permite sectorului public accesul la expertiza ?i de a sustine finantarea in vederea livrarii proiectelor de infrastructura si crearii de locuri de munca”, a explicat in Cuvantul Inainte al Raportului Anual, Steven van Groningen, Presedintelele Consiliului Director al CPBR. “Avem nevoie sa stabilim o colaborare reala intre sectorul bancar ?i sectorul public, pentru a stimula competitivitatea la nivel national”.

 

Agenda CPBR este structurata pe patru piloni: Agenda Raporturilor de Munca, Agenda Consumatorului, Agenda de Crestere Economica si Agenda de Eficienta. Pentru dezvoltarea si sprijinirea celor patru piloni de activitate, CPBR intreprinde demersuri sustinute in directia consolidarii institutionale, pentru a creste nivelul de predictibilitate si sustenabilitatea actiunilor la care e parte, insa si in domeniul comunicarii publice si institutionale, pentru a-si face actiunile cat mai bine cunoscute.

 

“Ne dorim ca in urma actiunilor noastre bancile sa isi poata creste contributia la dezvoltarea economica si sociala a tarii si pe aceste baze sa redevina profitabile si atractive pentru capitalurile locale si straine,” a spus Oana Petrescu, Directorul Executiv al CPBR. “Bancile vor putea astfel sa-si multiplice din nou contributia, creand crestere economica sustenabila, bunastare si, implicit, randamente atractive pentru actionari”.

 

Bancile membre ale CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit-Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

 

Raportul Anual cat si Agenda CPBR sunt disponibile public in varianta electronica pe website-ul organizatiei in sectiunea “Despre CPBR”.

 

Pentru a descarca Raportul Anual al CPBR in format electronic, accesati link-ul:

http://cpbr.ro/uploads/fisiere/f164_ro%20raport%20anual%20web.pdf.pdf

Articol furnizat de  Consiliul Patronatelor Bancare din Romania

Pentru mai multe informatii despre CPBR: bogdan.preda@cpbr.ro sau www.cpbr.ro

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL