loader

Comtech Co investeste 5 mln EUR intr-o fabrica la Slatina

Distribuitorul de tevi industriale Comtech Co a anuntat o investitie de 5 milioane de Euro intr-o fabrica din Slatina, unde compania a inceput deja productia in aceasta luna, adresandu-se unei piete estimate la EUR 100 milioane venituri anual. Conform datelor companiei, 65 la suta din investitie provine din fondurile proprii, in timp ce 35 la suta din suma este acoperita prin credite bancare.


Echipamentele de productie ale fabricii au costat 3 milioane de Euro, in timp ce 2 milioane de Euro au fost alocate constructiei propriu-zise a fabricii, a spus Constantin Goanta, omul de afaceri care detine compania Comtech Co.


El a adaugat ca noua fabrica este o investitie de tip “brownfield”, cu 20 la suta dintre cladiri, hale si depozite fiind deja construite si necesitand lucrari de modernizare. Fabrica de la Slatina va produce 30,000 tone de tuburi de otel pe an si se asteapta ca cifra de afaceri a companiei sa ajunga la EUR 32.5 milioane in 2013. In acest an, conform datelor companiei, Comtech Co a inregistrat o cifra de afaceri de 27 milioane de Euro. De asemenea, conform managerului, se asteapta un pofit mai mare cu 12 la suta in 2013 si o recuperare a investitiei de la Slatina in 5 ani.


Piata careia i se adreseaza Comtech este localizata in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Nordul Africii si va produce tevi si tubulatura pentru industria petroliera si transportul gazelor. In acest moment, conform datelor companiei, Comtech Co produce in proportie de 40 la suta produse destinate industriei de petrol si gaze, in timp ce 10 la suta si respective 20 la suta dintre produse sunt utilizate in industria energetica si echipamentelor industriale. Comtech Co si Comgaz SA, localizata in sudul orasului Ploiesti, detine o treime din piata locala de tubulatura de otel, estimate in total la 100 milioane Euro pe an. Conform datelor managerului, aceasta piata va ramane constanta in 2013, la 80,000 de tone.