loader
Companiile europene apeleaza la IBM AI si Hybrid Cloud pentru a trece la urmatorul capitol al transformarii digitale in industria auto

Companiile europene apeleaza la IBM AI si Hybrid Cloud pentru a trece la urmatorul capitol al transformarii digitale in industria auto

Volkswagen, Moovster si Vinturas colaboreaza cu IBM pentru a asigura o intelegere mai profunda a business-ului pe intreg lantul valoric al industriei auto

IBM a anuntat astazi colaborarile cu urmatoarele companii europene - Volkswagen (Germania), Moovster (Germania) si Vinturas (Olanda) - care ar putea redefini viitorul acestor industrii auto, prin AI si Cloud Hibrid.

„Relatia noastra cu vehiculele si modul in care experimentam mobilitatea s-ar putea schimba drastic in urmatorii zece ani.", a declarat Dirk Wollschlaeger, director general Global Automotive, Aerospace & Defense Industries, IBM. „AI si Cloud-ul Hibrid sunt percepute ca fiind factori-cheie pentru evolutia modelelor de business si a relatiilor cu soferii, ce implica servicii digitale personalizate integrate in interiorul vehiculului si in jurul acestuia."

Un sondaj efectuat de IBM in septembrie 2017, in randul directorilor din industria auto din intreaga lume, a aratat ca 73% dintre cei chestionati considera ca va trebui ca viitoarele servicii de mobilitate sa fie create impreuna cu consumatorii, deoarece tehnologiile digitale redefinesc relatia pe care o avem cu vehiculele noastre. IBM lucreaza la introducerea solutiilor de Cloud Hibrid si AI - inclusiv IoT si Blockchain – in industria auto, care sa stimuleze reinventarea digitala a acestora.

IBM anunta colaborarile in curs de dezvoltare

Volkswagen Sachsen GmbH din Zwickau, Germania, sustine indeplinirea angajamentului Grupului Volkswagen de a vinde anual mai mult de un milion de vehicule electrice pana in 2025. VW Sachsen colaboreaza cu IBM pentru implementarea SAP S/4HANA™, care serveste ca pilot pentru eficientizarea activitatii financiare la nivel global pentru brandul Volkswagen Passenger Cars.

Moovster, startup-ul de mobilitate si inteligenta artificiala cu sediul in München, a dezvoltat o noua platforma Mobility-as-a-Service pentru angajatori, angajati, cetateni si orase inteligente care doresc sa contribuie la dezvoltarea mobilitatii in orasele mari. Moovster face mobilitatea de zi cu zi mai flexibila, economiseste banii utilizatorilor si recompenseaza sustinerea unei mobilitati durabile si sanatoase. Solutia Moovster pentru orasele din ce in ce mai aglomerate este motivarea utilizatorilor de a alege optiuni alternative de transport cum ar fi bicicleta personala, scuterul electric, ofertele de sharing sau transportul public. Solutia ruleaza in Cloud-ul IBM. Mai multe detalii pe getmoovster.com.

Vinturas, o companie de logistica auto din Olanda, utilizeaza tehnologiile IBM Blockchain pentru a ajuta la imbunatatirea experientei achizitionarii unei masini noi sau second-hand. Utilizand blockchain pentru inlocuirea sistemelor anterioare pe suport hartie, platforma Vinturas va crea o mai mare transparenta si eficienta in circulatia vehiculelor intre producatori, dealeri si companii de leasing, ajutand la sporirea increderii cumparatorilor si reducand TVA-ul, kilometrajul si frauda privind taxele la import, care costa miliarde de dolari in Europa in fiecare an.

Alte exemple recente despre modul in care industria utilizeaza tehnologiile IBM Cloud si AI pentru a-si schimba metodele de lucru includ:

Elaphe Propulsion Technologies din Slovenia a selectat IBM Cloud pentru a accesa tehnologiile IBM Internet of Things (IoT) si pentru a contribui la imbunatatirea sigurantei vehiculelor electrice si hibride autonome si conectate, de generatie viitoare. Cu IBM Cloud, Elaphe poate analiza informatii in timp real despre conditiile de condus si performanta vehiculului, pentru a genera informatii valoroase care sa ajute la dezvoltarea si operarea vehiculelor, care utilizeaza sistemele de propulsie de tip in-wheel ale companiei.

Audi UK a ales BBH si IBM iX pentru a dezvolta o noua experienta de brand digitala, reinnoind toate punctele de contact digitale pe diferite canale Audi. IBM iX si BBH lucreaza impreuna imbinand strategia, creativitatea si tehnologia, pentru a sprijini reinventarea digitala a Audi UK.

 

James, Duncan; Lulla, Sachin; Marshall, Anthony; and Stanley, Ben. “Driving Digital Destiny; Digital Reinvention in Automotive, IBM Institute for Business Value, https://www.ibm.com/downloads/cas/6PNR9QXO

 

 

 

 

 

 

 

Autori

foto
IBM ROMANIA SRL