loader
Comisia Europeana aproba tranzactia dintre  Vodafone Group si Liberty Global

Comisia Europeana aproba tranzactia dintre Vodafone Group si Liberty Global

Vodafone Romania saluta decizia Comisiei Europene de a aproba achizitia operatiunilor locale ale UPC. Aceasta face parte dintr-o tranzactie de 18,4 miliarde de Euro intre Vodafone Group si Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitatile companiei din Germania, Cehia, Ungaria si Romania.

Pe plan local, aceasta achizitie va permite Vodafone sa fie un competitor si mai puternic in raport cu pozitiile dominante de pe piata de comunicatii electronice, asumandu-si rolul de catalizator pe zona de inovatie si digitalizare a societatii. Este preconizat ca tranzactia sa fie finalizata pana la data de 31 iulie 2019.

In viitor, Vodafone Romania va putea oferi servicii convergente competitive clientilor sai, ceea ce ii va permite sa isi implineasca viziunea de a aduce tehnologia si inovatia mai aproape de toata lumea. De asemenea, prin achizitia UPC se creeaza o competitie sustenabila si eficienta in cadrul industriei locale de telecomunicatii, ceea ce va contribui la cresterea gradului de digitalizare a societatii romanesti.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania: „Astazi am primit vesti imbucuratoare! Pentru Vodafone Romania, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piata de comunicatii fixe si mobile, internet si televiziune. Vreau sa multumesc in special echipei mele extraordinare, care pune pasiune si dedicare in tot ceea ce face. Suntem cu totii foarte entuziasmati sa primim UPC in familia Vodafone in urmatoarele saptamani si suntem convinsi ca, impreuna, vom aduce contributii importante sectorului de comunicatii electronice, pozitionand Romania pe o traiectorie ascendenta in ceea ce priveste digitalizarea. De acum incolo, impreuna cu echipa UPC, vom continua sa urmarim telul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor romanilor”.

Mihnea Radulescu, CEO UPC Romania: “Ne aflam intr-un moment important din istoria UPC Romania in urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alatura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova si a aduce servicii de cea mai inalta calitate clientilor nostri, prin contributia intregii echipe UPC Romania. Sunt mandru de echipa noastra extrem de dedicata si ambitioasa, care a obtinut performante remarcabile si a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzactii. Dupa finalizarea acesteia, alaturarea operatiunilor UPC Romania si Vodafone Romania va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum si al intregii industrii telecom, prin accelerarea inovatiei si a competitivitatii. Asteptam cu incredere momentul in care vom incepe sa colaboram cu Vodafone si ne vom uni fortele pentru a contribui la crearea unui jucator puternic pe piata de telecom.”

Aceasta tranzactie face din Grupul Vodafone un campion european in ceea ce priveste tehnologia comunicatiilor, acesta detinând cea mai performanta retea de noua generatie din Europa si fiind capabil sa contribuie la Strategia Comisiei Europene de a forma o Piata Digitala Unica prin crearea unei societati gigabit in Europa pana in 2025.

 

Autori

foto
UPC ROMANIA SA
foto
VODAFONE ROMANIA SA