loader
Ciprian Dascalu, ING Romania, premiat pentru cele mai exacte estimari macroeconomice din Romania

Ciprian Dascalu, ING Romania, premiat pentru cele mai exacte estimari macroeconomice din Romania

ING Bank Romania a fost premiata, prin economistul sau sef Ciprian Dascalu, pentru Cea Mai Realista Prognoza in cadrul clasamentului realizat de publicatia Consensus Economics.

Forecast Accuracy Awards (Premiile pentru cele mai precise predictii) recunoaste rezultatele unui grup select de experti macroeconomisti pentru tarile pe care le acopera, care au oferit cele mai precise predictii pentru produsul intern brut si inflatie in fiecare luna din perioada ianuarie 2016 – decembrie 2017. Erorile au fost semnalate simplu, prin diferenta absoluta dintre estimare si rata inregistrata.

 

„Incertitudinile asociate prognozelor macroeconomice au fost ridicate in ultima perioada si revizuirea in functie de ultimele informatii disponibile a asigurat o acuratete ridicata a prognozelor.


Consensus Economics, organizatia cea mai recunoscuta in lume pentru sondaje economice, a stabilit ca, pentru Romania, estimarile ING au fost cele mai apropiate de realitatea confirmata de statistica. Estimarile au si o doza importanta de subiectivism si experienta poate fi factorul care face diferenta avand in vedere ca estimarea viitorului se bazeaza pe seriile de date si evenimente similare din trecut.


Responsabilitatea in aceasta meserie este legata de necesitatile clientilor de a isi contura o imagine cat mai clar fundamentata pe cele mai probabile scenarii privind evolutiile economice viitoare. De aceea, ne vom stradui in continuare sa oferim o perspectiva cat mai buna privind evolutia economiei. Ca disclaimer, este mai bine sa estimezi ceva cu o rata de probabilitate de succes, decat sa nu te aproprii de realitate cu nicio estimare”, a declarat Ciprian Dascalu, macroeconomistul ING Romania.

 

Printre castigatorii din acest an au mai fost numiti OTP Bank din Ungaria, cu cei trei macroeconomisti ai sai Gábor Dunai, Gy?z? Eppich, Gergely Tardos, din partea Rusiei, Anna Zadornova ca reprezentant UBS, iar din Polonia a fost numita o echipa de cinci macroeconomisti ai bancii PKO Bank Polski. Lista completa a castigatorilor poate fi vazuta aici.


Rapoartele macroeconomice publicate de departamentul de cercetare macroeconomica al ING, inclusiv cele semnate de Ciprian Dascalu, pot fi consultate pe website-ul: https://think.ing.com/
 

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM - SUCURSALA BUCURESTI