loader
Cea mai buna performanta din ultimii 5 ani pentru grupul DENT ESTET la noua luni: crestere cu 34% a cifrei de afaceri fata de 2018

Cea mai buna performanta din ultimii 5 ani pentru grupul DENT ESTET la noua luni: crestere cu 34% a cifrei de afaceri fata de 2018

Valoarea cifrei de afaceri a intregului grup la noua luni 2019: peste 46 milioane de lei

DENT ESTET, liderul pietei de medicina dentara din România, anunta o evolutie considerabila a cifrei de afaceri din primele noua luni ale anului 2019 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, raportând o crestere de 34%. Astfel, cifra de afaceri aferenta perioadei ianuarie-septembrie 2019 se ridica la 46,77 milioane de lei. DENT ESTET face parte din grupul MedLife, care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind in continuare detinute de fondator, dr. Oana Taban.

Dinamica primelor noua luni ale anului a fost una extraordinara. Din punct de vedere business, grupul DENT ESTET reconfirma pozitia de lider al pietei la nivel national si continua sa se dezvolte asumat si responsabil, respectând aceleasi standarde de excelenta si aceleasi protocoale de lucru in toate clinicile. Suntem mândri ca in continuare impartasim aceeasi structura sanatoasa si am incredere ca DENT ESTET isi va mentine ecartul considerabil de peste 30% fata de urmatorul jucator din piata”, spune Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Cea mai mare pondere in evolutia cifrei de afaceri o reprezinta serviciile de implantologie dentara. Astfel, veniturile raportate pe acest segment au crescut cu 46% in primele noua luni ale lui 2019 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018. De asemenea, se inregistreaza majorari continue si in ceea ce priveste numarul de pacienti noi si vizitele in clinici, de 24% fata de aceeasi perioada raportata in 2018.    

Rezultatele indica o performanta dubla fata de estimarile de la inceputul anului, atingând deja valoarea cifrei de afaceri pe intreg anul 2018. Faptul ca suntem numarul unu si continuam sa crestem considerabil si constant cifra de afaceri, este un lucru extraordinar mai ales pentru piata serviciilor de stomatologie, una extrem de fragmentata. Mai mult, acest statut de lider se reflecta si in gradul de eficienta in business, sustinut de numarul crescut de cazuri complexe care ni se adreseaza noua, echipei noastre performante si competitive de medici, orientati catre obtinerea celor mai bune rezultate pe termen lung. DENT ESTET isi pastreaza principiile care fundamenteaza filosofia companiei inca de la infiintare: inalta acuratete in diagnostic si tratament, experienta medicala desavârsita oferita pacientului si o echipa medicala responsabila”, spune dr. Oana Taban, Fondator & CEO al grupului DENT ESTET.

Grupul DENT ESTET este, in acest moment, cea mai complexa retea de stomatologie din România si include 10 clinici, 3 centre integrate de radiologie digitala, primul si singurul departament ATI dintr-o clinica dentara din România, cu o echipa de 14 specialisti in anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie si un program educational de management medical. Suprafata totala a spatiilor depaseste 3.500 metri patrati.

Sursa evolutiei din primele noua luni ale lui 2019 o reprezinta echipa de peste 350 de specialisti care formeaza Grupul DENT ESTET, cel mai mare angajator de pe piata serviciilor de medicina dentara din România. Mai mult, faptul ca medicii nostri lucreaza exclusiv in clinicile noastre, ca avem echipe de management dedicate fiecarei clinici si ca ne bucuram de o echipa stabila, ai carei membri lucreaza impreuna de cel putin zece ani, reprezinta un model de recrutare si retentie inca unic in stomatologia din România. Stim cât de important este sa ne dezvoltam impreuna, sa construim si sa mentinem legaturi puternice cu pacientii”, spune dr. Oana Taban.

DENT ESTET a pus bazele unui Cod de Integritate in Medicina Dentara, care ghideaza standardul de functionare a tuturor clinicilor din retea. Astfel, in cadrul fiecarei clinici DENT ESTET se regasesc toate centrele de excelenta de specialitate: implantologie, estetica dentara, ortodontie, stomatologie pediatrica, management medical. In plus, laboratorul de tehnica dentara complet digitalizata Aspen ofera suport fiecarei clinici.

Evolutia digitala a acestui domeniu a oferit contextul potrivit pentru dezvoltarea unui segment de servicii dentare premium, tot mai des accesat de catre pacienti. Ne bucuram sa vedem ca piata devine concurentiala, apreciem tot ceea ce este integru si de valoare, iar in aceasta arie de servicii, pe lânga DENT ESTET, topul jucatorilor activi mai include clinici precum Implantodent, DentalMed sau Nicolescu Agatstein Dental Clinique, care ofera solutii de excelenta pacientilor”, adauga dr. Oana Taban.    

DENT ESTET continua planurile de dezvoltare a businessului si are in vedere achizitii si parteneriate in noi orase din afara Bucurestiului, dar si consolidarea activitatilor din clinicile deja existente.

Performantele DENT ESTET au fost apreciate si recunoscute de Camera de Comert si Industrie a României, care a acordat companiei primul loc in cadrul Topului National al Firmelor, pentru domeniul Activitati de Asistenta Stomatologica.   

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA